Vallès

Esquerra Republicana de Santa Perpètua encara la recta final de la campanya electoral

Acte central d'Esquerra Republicana a Santa Perpètua / D.S

Esquerra Republicana de Santa Perpètua va omplir La Promotora aquest diumenge. La formació encarava la recta final de la campanya electoral amb un acte central que va comptar amb la presència del diputat republicà al Parlament de Catalunya, Ruben Wagensberg, i l’exalcalde del municipi, Pere Bufí, que després de 20 anys fora de la política va demanar el vot per ERC.

“Hem recorregut tots els barris de Santa Perpètua per parlar amb la gent. No hem anat a explicar les nostres propostes, hem anat a saber que necessita la ciutadania a cada barri”, assegurava l’alcaldable de la formació, Pol Altayó. Els republicans han parlat amb 150 persones i prop d’una trentena d’entitats, s’ha redactat un programa electoral amb 459 propostes, 39 d’aquestes prioritàries.

“Per què escoltar? Jo no vull ser alcalde; jo vull fer d’alcalde”, deia Altayó, i afegia que “hi ha una diferència”. “Vull fer d’alcalde perquè m’agrada treballar per la ciutadania, i  fer propostes perquè la ciutadania tingui una vida millor”, assegurava. L’alcaldable destacava que la política municipal tenia un punt fort: la proximitat.

“És un plaer trobar-te a veïns i veïnes pel carrer i poder escoltar-los, i donar-los respostes, i plantejar una proposta que et demana la ciutadania. I si no és possible, amb el cap ben alt dir que no. Davant de tot, la proximitat, la transparència i la sinceritat”, explicava Altayó.

“Santa Perpètua ha de ser llar de tothom”

“Hem d’agafar el timó, i començar a navegar cap a una Santa Perpètua que no expulsi als joves”, deia la número 4 dels republicans, Naara Fernàndez. La candidata va defensar que el municipi necessitava propostes d’oci i facilitar l’accés a l’habitatge pels joves. “No pot ser que a Santa Perpètua només hi hagi tres pisos de lloguer i costin més de 800 euros. Qui pot viure a Santa Perpètua? Ens fan fora”, assegurava Fernàndez.

La número 4 defensava que s’havia de començar a fer política pels joves. “Santa Perpètua ha de ser llar de tothom, incloent-hi els joves”, deia Fernàndez.

Igualtat des de l’educació

“Amb la igualtat plena és quan estarem còmodes”, deia la número 2 dels republicans, Montserrat Vinyallonga. La candidata va defensar l’empoderament de la dona i la importància de l’educació en aquest procés. “És primordial. L’educació és 360 dies i 24 hores. Tots eduquem, i des de les administracions hem d’entrar a les escoles i els instituts per demanar el que ens mereixem les dones”, assegurava.

“Després de 20 anys demano el vot per algú”

“Després de 20 anys demano el vot per algú”, deia Pere Bufí, qui va ser alcalde del municipi entre 1979 i 2003, primer pel PSUC i després per Iniciativa. “Et vull dir Pol, que un quan es presenta per ser alcalde, ho fa amb un projecte de partit però aquest projecte ha de passar a ser del poble”, recomanava Bufí a Altayó.

L’exalcalde va mostrar confiança plena en el candidat republicà i li va recomanar la capacitat d’escoltar i dialogar amb la gent.

“El discurs de l’extremadreta situa als pobres contra els pobres”

Wagensberg va parlar de la crisi migratòria i va advertir sobre els discursos de l’extrema dreta. “El pressupost de la Unió Europea en matèria de migració s’ha triplicat, però ho ha fet en seguretat, per evitar que vingui que la gent vingui. Tot això, gràcies als discursos d’ultradreta”, deia Wagensberg.

El diputat republicà destacava les dues claus del discurs de l’extrema dreta: “Busquen un adversari comú, que en tot el món és la migració i aquí l’independentisme també, i ofereixen solucions molt fàcils als problemes de les persones que ho passen malament”, explicava Wagensberg, i afegia que “el discurs de l’extrema dreta situa als pobres contra els pobres. I això és el que fan VOX, PP i Ciutadans”.

Comentaris
To Top