Ciutat

Unes 50 mestres d’escola bressol protesten a Sabadell contra la nova proposta de conveni laboral

Unes 50 mestres d’escola bressol protesten contra la nova proposta de conveni laboral

Un moment de la concentració a la plaça del Dr. Robert / D.S.

“Què volem? Què volem? Un conveni just volem!”. Amb crits i proclames com aquesta, unes 50 mestres d’escola bressol sabadellenques s’han ajuntat aquesta tarda a la plaça del Dr. Robert per protestar contra la nova proposta de conveni laboral plantejada per la patronal en l’àmbit estatal. D’aquesta manera, s’han unit a la vaga de personal d’escoles bressol públiques externalitzades i escoles bressol privades convocada a tot l’Estat.

“L’acord preveu una pujada de sou d’un 5,5%, però -a banda que aquesta quantitat és molt poca- però no es miren ni els ràtios, ni les hores extra no pagades ni les condicions laborals”, critica Noemí Isas, portaveu de les manifestants. L’increment retributiu que preveu el conveni suposa passar de cobrar 880 euros a 930, un que -lamenten les manifestants- no els permet passar “de viure a sobreviure”.

Un moment de la concentració a la plaça del Dr. Robert / D.S.

La vaga ha estat convocada pel sindicat CCOO, l’únic que rebutja un conveni que altres sindicats -com UGT i USO- sí avalen. Tot i això, les manifestants al centre de Sabadell insisteixen que el text no dona a les escoles bressol el reconeixement que mereixen, i manté els i les treballadores “amb estudis superiors i sous inferiors”, segons el manifest que han llegit.

“Fem una tasca molt important, però les condicions laborals no responen a aquesta realitat”, asegura Isas. Al seu voltant, les companyes insisteixen al crit de “No guardem, eduquem!” que les escoles bressol són part integral del sistema educatiu, i no guarderies on es queden els nadons mentre els pares treballen.

Pel que fa a la resta de Catalunya, la vaga ha tingut un seguiment desigual. CCOO no ha facilitat xifres concretes del percentatge de treballadors que han secundat l’aturada a Catalunya però a tot l’Estat han assegurat que s’han sumat a la protesta el 80% de les treballadores. En canvi, l’Associació Catalana de Llars d’Infants, amb 60 escoles, ha emès un comunicat qualificant de ”molt baix” i de ”pràcticament imperceptible” i que no ha alterat el funcionament habituals dels centres ja que ha tingut ”molt poca repercussió”.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top