Ciutat

La Crida per Sabadell: “Cal municipalitzar el subministrament elèctric i d’aigua”

La número tres de la llista, Anna Lara, durant la roda de premsa / CEDIDA

No és cap secret que la Crida per Sabadell ha defensat durant tot el mandat la municipalització dels serveis públics, també de l’aigua i el subministrament elèctric. Tot i que des de la formació consideren que “serà un procés llarg”, prometen “dirigir les polítiques per fer-ho possible”. 

Així ho han anunciat avui davant l’antiga escola de música de la plaça Jean Piaget, futura seu de l’oficina d’associacionisme i entitats de la ciutat. “Es tractarà d’un edifici totalment autosuficient, amb zero emissions: un edifici paradigmàtic del nou model de construcció que defensem”, ha apuntat el cap de llista, Maties Serracant.

En aquest sentit, ha destacat les principals propostes energètiques de la formació. En primer lloc, “cal tractar l’energia com un dret i un bé col·lectiu i bàsic”, a més de reduir les emissions de gasos contaminants i promovent l’autoproducció elèctrica.

La incorporació de vehicles elèctrics en els serveis municipals, autobusos i taxis elèctrics i el desenvolupament d’una xarxa de bicicletes també elèctriques són algunes de les mesures que contempla la Crida per assolir-ho. “Cal impulsar un pla de millora energètica dels edifics i instal·lacions municipals per aplicar mesures d’estalvi d’energia i la incorporació d’energies renovables”, ha destacat  la número dos de la llista, Nani Valero.

“Tant la generació com la distribució d’energia està en mans de grans tenidors, que no fan més que pujar i pujar el preu dels rebuts, i això genera benefici privat d’un dret bàsic”, ha valorat la número tres, Anna Lara, afegint que cal “municipalitzar el subministrament elèctric i d’aigua”.

Comentaris
To Top