Publicitat
Ciutat

ERC, Junts per Sabadell i Independència i República signaran el Pacte Municipal Republicà

L’ANC aconsegueix el suport d’ERC i Primàries al Pacte Municipal Republicà. Junts per Sabadell votarà a favor amb condicions i la Crida demana temps

Juli Fernàndez, signant el pacte / @Esquerra_sbd

[Per Aleix Pujadas i Pilar Armengol]

ERC i Independència i República – Primàries Catalunya signaran aquest divendres el Pacte Municipal Republicà impulsat per l’ANC, segons ha pogut confirmar el D.S. D’aquesta manera, es comprometran públicament a donar suport a la llista més votada de les que subscriguin el pacte i a votar com a alcalde el candidat que proposi aquesta candidatura. Junts per Sabadell també el signarà, però des del partit avancen que hi posaran condicions que explicaran aquesta tarda.

Des de la Crida per Sabadell expliquen que ho decidiran després de les eleccions. “Estem en sintonia amb la majoria de punts però tenim algunes propostes i matisos, i el document ens ha arribat amb molt poc temps. Per tant, per signar-lo volem treballar internament com a Crida i amb la resta de forces perquè no esdevingui paper mullat, i ho farem postelectoralment”, apunten des de la formació.

L’ANC ha convocat als partits i a la premsa per la signatura de l’acord aquest mateix divendres, a les 16 h. A hores d’ara, ERC ja l’ha signat, tal com recull una piulada dels republicans a Twitter, però aquesta tarda es farà l’acte de signatura conjunta.

L’ANC reclama que els partits independentistes pactin després de les eleccions

La proposta d’aquest pacte, que l’ANC va presentar dimecres, també suposa donar suport a la creació de les estructures d’estat i a l’entrada de Sabadell a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), entre altres mesures de suport a la regeneració democràtica, el rendiment de comptes i la lluita contra la corrupció.

Publicitat
Comentaris
To Top