Oci i cultura

Els Saballuts descarreguen castells de 7 amb moltes estrenes a la Diada del Patrimoni

Dissabte, 25 de maig els Saballuts van actuar a la Seu d’Ègara de Terrassa (al barri de Sant Pere) a les 18.30h en motiu de la Diada del Patrimoni, amb Nens del Vendrell i Minyons de Terrassa (amfitrions).

Les colles es van convocar a les 18.00h, l’hora en que els egarencs iniciaven un p de 4 caminat des de la Plaça de la Creu Gran, travessant el Pont de Sant Pere fins arribar a la Plaça de les Esglésies, on començava l’actuació.

Les Esglésies de Sant Pere són un dels principals símbols d’identitat de la ciutat, un espai totalment respectat i estimat, provinent de l’Imperi Romà i els primers segles del cristianisme. Els Minyons de Terrassa consideren la Diada del Patrimoni una de les més importants de la temporada, doncs l’actuació que es desenvolupa en aquest conjunt episcopal romànic tant antic “és un tret de sortida per portar grans castells i començar a encarrilar la temporada”, afirmava Laia Ortiz, castellera i membre de l’equip de pinyes dels Minyons de Terrassa.

Els amfitrions de la diada van iniciar l’actuació amb l’objectiu de tornar a folrar la Plaça de les Esglésies amb castells de 9, com bé s’explicava al MónTerrassa. Unes intencions que van assolir-se amb èxit, tot descarregant el 3 de 9 f, el 4 de 9 f, el 5 de 8, el p de 7 f i 9 p de 4.

Vano de 5 Saballut / Adrià Simó

Però les intencions no van ser les mateixes en el cas dels Saballuts i els seus castells de 8; les baixes d’alguns terços titulars, la complicació dels últims assajos per assolir el 3de8 i el 2de7 i la tensió que van comportar aquestes dificultats també van provocar que la colla es veiés obligada a replantejar-se els castells que portaria ahir a Terrassa.

De tota manera, l’actuació va convertir-se en una bona ocasió per estrenar posicions de canalla i pinya, així com dotar d’experiència als castellers que feia poc s’havien iniciat al tronc. Els sabadellencs van descarregar el 5 de 7, el 7 de 7, el 4 de 7 i el vano de 5 (2 p de 4 i un p de 5 simultanis) per a concloure la diada.

Pel que fa als Nens del Vendrell, tot i haver assolit el seu primer 3de8 de la temporada a Gràcia la setmana anterior, la colla del Baix Penedès va descarregar amb èxit el seu segon 2 de 7 de l’any, com també el 3 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. El Nació Baix Penedès garanteix que aquest 2019 pot ser una gran temporada per a la colla, fet que es justifica amb tots els objectius que ha assolit exitosament fins a dia d’avui.

Malgrat les negatives previsions de pluja que s’esperaven a la Diada del Patrimoni, totes les colles van poder assolir els castells sense cap complicació meteorològica, sota un arc de Sant Martí que els va acompanyar al llarg de tota la tarda. Un cop acabada l’actuació, els castellers van desplaçar-se cap al local dels Minyons, on s’hi celebrava una fideuada popular amb música a càrrec de La Mamba Sonora.

Arriba l’última actuació abans del 25è aniversari dels Saballuts, que tindrà lloc al local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau el proper diumenge 2 de juny, i actuaran conjuntament amb la Colla Joves dels Xiquets de Valls.

Comentaris
To Top