Oci i cultura

Els garrotins de Carles Belda i els dibuixos en viu de Ricard Efa animen el Museu d’Art

Ricard Efa i Carles Belda davant el seu mural acabat / D. S.

“Germans polítics corruptes, / si us plau, fem-ne memòria. / Hem de complir amb la neteja / per no repetir la història”, cantava el músic i glosador Carles Belda, mentre el dibuixant Ricard Efa gargotejava una caricatura dels Bustos. La crítica a l’anterior govern del PSC obria un vespre en què els dos artistes sabadellencs van combinar ahir música i dibuix per dinamitzar la inauguració de l’exposició 50 ninots de Xavier Nogués al Museu d’Art de Sabadell (MAS).

La mostra -que es podrà veure fins al 7 de juliol- és el resultat de la restauració que el MAS ha realitzat dels dibuixos de Nogués, que formen part del fons del museu des del 1943. “És una exposició important, perquè mostra les feines internes d’un museu: són les més desconegudes i, a la vegada, les més importants”, va apuntar la directora del MAS, Engràcia Torrella.

La intervenció de Belda i Efa tenia l’objectiu de portar al present l’esperit irreverent de Nogués. Tots dos van repassar els éxits i fracassos de Sabadell. Amb humor i fina ironia, van repassar des dels carrers en obres fins als éxits esportius del CN Sabadell, passant pels cantautors i pintors locals. “Celebro aquesta iniciativa, perquè  retornar a la modernitat una obra que ja era moderna en el seu moment”, va apuntar l’alcalde en funcions, Maties Serracant.

El mural acabat, que Ricard Efa va dibuixar seguint les rimes de Carles Belda / D. S.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top