Ciutat

Crítica veïnal: pudors, incendis i soroll a les faveles de Can Llong

Una de les faveles al solar de Can Llong / D.S.

Olors desagradables, soroll, incendis… Vora el barri més jove de la nostra ciutat, Can Llong, trobem un gran solar a banda i banda de la ronda Europa copat per pràcticament un centenar de faveles i horts que han generat una forta crítica veïnal. Tot i que és un assentament que conviu al barri des de fa ja uns anys, les queixes i molèsties han anat in crescendo i els veïns més propers ara exigeixen una solució immediata.

Una recollida de signatures demanant la fi d’aquest “caos”, explica una veïna, queixes formals a l’Ajuntament, trucades constants a la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra… “Res no ha servit, mai no hem vist els agents actuar a la zona ni hem rebut una resposta clara per part del consistori”, manifesta, indignada, la veïna, que ha preferit mantenir-se en l’anonimat.

Brutícia als horts de Can Llong / D.S.

Juan J., un dels propietaris d’una parcel·la ubicada a aquells terrenys, nega qualsevol mena de problemàtica amb els veïns, tot i que ell no hi viu allà. La seva història és diferent, assegura: hi va cada tarda acompanyat del seu germà, que pateix una malaltia, i “estar a l’hort és tornar a la nostra infantesa, a la nostra terra”, apunta.

En Juan saluda un veí i s’hi estan una estona xerrant. “Ell t’ho pot garantir, nosaltres no hem generat problemes”, comenta, divertit. Però amb les desenes i desenes de residents que acullen aquells terrenys, sempre acabaran pagant justos per pecadors.

Les crítiques

Els sorolls de la música durant els festius i caps de setmana arriben fins al barri de Castellarnau. “Hem de mantenir les finestres tancades durant l’estiu, que a més ens arriben unes olors molt fortes”, apunta en José L., un dels veïns. Barbacoes, crema d’articles de plàstic i la brutícia acumulada són algunes de les pudors que identifiquen i en les que coincideixen els veïns.

Altres, però, assenyalen que la principal problemàtica és la brutícia i els insectes que atrau. És el cas d’una parella del carrer Sarasate, ubicada just davant dels horts urbans, que ha decidit marxar del seu pis per les “constants molèsties” que el solar els hi produeix.

Jordi G., un altre veí de la zona, ens explica que, en no haver-hi aigua corrent, els arrendataris embassen l’aigua de la pluja, el que genera “un núvol de mosquits insuportable”. Això sense comptar l’ensurt que algun veí s’ha endut en travessar el carrer i trobar-se una família de rates passejant pel seu costat.

Comentaris
To Top