Ciutat

Jocs d’aigua, correfocs i molta comunitat veïnal a la Festa Major d’Espronceda

Nens i nenes gaudint del Correaigua durant la Festa Major del barri d'Espronceda / ÓSCAR ESPINOSA

Arriba l’estiu i amb ell, la temporada de les festes majors dels diferents barris sabadellencs. Aquest cap de setmana és el torn de la tradicional festa del barri d’Espronceda, una celebració que, com cada any, aplega centenars de veïns per gaudir d’uns dies de diversió i molta comunitat.

Aquest matí de dissabte calorós toca el Correaigua juntament amb els jocs d’aigua on participen centenars de nens tot combatent les temperatures d’un estiu ja imminent. Els encarregats d’organitzar aquesta activitat juntament amb les altres, són els veïns i veïnes de l’Associació de Veïns Espronceda que any rere any aconsegueixen que la Festa Major sigui tot un èxit. El president de l’associació, Andrés Avellaneda, assegura que “es respira comunitat al barri” i que aquesta és la raó per la qual cada any la festa esdevé un èxit això sí, sempre compromesos amb el medi ambient.

El Correaigua d’aquest any tenia l’objectiu d’evitar els globus d’aigua per la quantitat de plàstic utilitzat que després embruta la plaça Rogelio Soto, el lloc on es porta a terme l’activitat. És per això que la Colla de Diables Sentinelles d’Arkëmis, ha optat per “imitar un correfoc amb aigua” utilitzant la mateixa eina que empren per tirar els petards als correfocs. Així ho ha explicat un dels membres de la colla, el Saül García qui amb unes grans motxilles plenes d’aigua, ruixaven a tots els nens i nenes, ningú s’ha escapat de l’aigua.

Un sopar per 400 persones

Malgrat l’èxit del Correaigua, Avellaneda assegura que algunes de les activitats més exitoses són el concert de DJ, el sopar popular i el correfoc a càrrec de la Colla de Diables de Sentinelles d’Arkëmis que posarà el punt final a la festa. Concretament, només el sopar que tindrà lloc aquesta mateixa nit, aplegarà a més de 400 persones a taula per compartir un bon àpat en companyia del veïnat.

Comentaris
To Top