Ciutat

La colònia morellana de Sabadell celebra el dia de la patrona del poble

La colònia de morellans de sabadell durant la missa / LLUÍS FRANCO

Com cada any, la colònia morellana de Sabadell es reuneixen cada 2 de juny per a venerar a la seva patrona; la Verge de Vallivana. En concret, és el 60è aniversari de la colònia i ho celebren amb una missa a la parròquia Sant Vicenç (La Creu Alta) que aplega a tots els morellans i morellanes de la ciutat. Una reunió que, segons el president de la colònia, Eladi Adell, aplegava a més de 100 famílies a missa anys enrere. Enguany, hi participen entre 50 i 70 persones, un fet que Adell relaciona amb els joves, ja que segons explica, “no continuen amb la tradició morellana”.

El vicepresident de la colònia Miguel Muro, aprofita el dia per a explicar que en aquella mateixa parròquia hi ha un altar dedicat a la història del poble de Morella. Segons relata, anys enrere la Verge va ser trobada a més de 20 quilòmetres del poble i que el pastor de Morella va ser l’encarregat de portar-la fins all poble. És per això que cada 6 anys, els morellans i morellanes pugen a la Verge de Vallivana des del lloc on la van trobar anys enrere fins a arribar a la parròquia del poble.

Avui però, la Verge de Vallivana sabadellenca es trobava al bell mig de la parròquia de Sant Vicenç, llesta per ser venerada. I això si, després de la missa dominical, toca un bon àpat en honor a la patrona de Morella.

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top