Ciutat

Sis herois vestits d’uniforme (i sis gestos que han salvat vides)

El D.S. entrevista als autors de gestos heroics que han rebut una distinció de la Policia Municipal

Fotografies: Óscar Espinosa

Entre les parets de la caserna de la Policia Municipal hi ha desenes i desenes de documents amuntegats en arxivadors. Expedients, instàncies, denúncies… que serveixen de testimoni del Sabadell dels malfactors: una ciutat que va a la contra, on es roba o s’estafa, s’amenaça, s’agredeix, en què hi ha gent que se salta un semàfor vermell i que corre més del compte. La policia intenta aturar la delinqüència i ho fa amb una imatge ciutadana sovint vista com a freda, distant, incòmode. Hi ha casos, però, que capgiren aquesta percepció: hi ha agents protagonistes d’històries carregades d’empatia i emoció, mèrits que molt poques vegades són titulars de premsa.

Segons les dades oficials facilitades al D.S., la Policia Municipal va realitzar 46.141 serveis l’any 2018. Entre la seguretat, la circulació i el trànsit, assistències, el servei de grua i tasques administratives, es van realitzar un 4,1% més d’accions respecte a l’any anterior. Darrere d’aquesta gran xifra hi ha una successió de relats, des d’atendre les víctimes d’un accident de trànsit greu fins a intercedir en un robatori a un establiment o rescatar una dona víctima de la violència masclista.

La Policia Municipal reconeix històries heroiques d’agents i societat civil

Algunes d’aquestes històries personals tenen reconeixement en la cerimònia anual de la Policia Municipal, celebrada ahir divendres. Casos com el de l’agent 1462, que va salvar un gos a punt de morir ofegat, o el de l’agent 1387, que va evitar un intent d’assassinat entre veïns, són motiu per rebre una distinció especial del cos policial. Molts són agents de la Policia Municipal, però també hi ha reconeixements per a altres forces policials i serveis d’emergència i persones i entitats de la societat civil. Entrevistem els protagonistes d’alguns d’aquests actes de valentia, explicats en primera persona tot seguit.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top