Ciutat

Les entitats esperen remar en la mateixa direcció que el govern per impulsar Sabadell

Debat final de les sessions '9 compromisos per Sabadell' / ÓSCAR ESPINOSA

L’acord de govern entre el PSC i Podem ha estat ben rebut per les diferents entitats consultades per aquest diari. Totes reclamen estabilitat i que el nou executiu es posi a treballar en els nou compromisos per a Sabadell que van sorgir dels quatre debats organitzats per més d’una quarantena d’entitats locals.

El nou president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich, demana que el pròxim executiu tingui entre una de les seves principals prioritats parlar amb les entitats per fer un projecte comú. Alberich apunta que Sabadell necessita “un impuls” per definir projectes i tirar-los endavant, la qual cosa requereix “que tota la ciutat treballi en una sola direcció” amb diàleg entre govern i entitats. “Aquí estarem per sumar”, manté aquest empresari. El president de la Cambra conclou que “el fet que hi hagi un acord és positiu independentment de quin sigui el resultat”.

Voluntat de col·laborar

Per la seva part, la secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, insta el nou govern que ben aviat plantegi “com passarà a l’acció” per donar resposta a les demandes dels nou compromisos per a Sabadell que van sorgir dels debats de la nova agrupació Sabadell Cercle d’Entitats. Aymerich explica que la voluntat de les entitats amb el nou govern és de “sumar, col·laborar i treballar tot el que puguem per fer que, entre tots, la ciutat avanci endavant”.

El nou director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Maria Benaul, creu que serà bo “tot el que aporti estabilitat al govern, que sigui fort i posi els interessos de la ciutat al davant i els abordi”. A Benaul li sembla bé aquest pacte, de la mateixa manera que li hauria pogut semblar bé un altre acord, ja que considera que “els partits estan legítimament constituïts per pactar, tots tenen un suport popular i poden arribar als pactes que creuen més convenients”. Precisament, aquesta fundació l’acabarà presidint honoríficament Marta Farrés, ja que és un càrrec que sempre ha ocupat l’alcalde de Sabadell.

D’altra banda, la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, creu que “tothom estarà d’acord amb qualsevol espai que doni estabilitat” i espera que hi hagi entesa entre la institució i les empreses amb l’objectiu comú de fer créixer la ciutat i el territori del seu voltant. Bosch espera que el nou govern sàpiga “fer jugar” tots els actius que té Sabadell.

Un acord de govern PSC-Podem retorna l’alcaldia de Sabadell als socialistes

Comentaris
To Top