Ciutat

Onada de solidaritat a favor de l’Esplai La Baldufa

L’entitat de Can Puiggener ha rebut diners i material per recuperar-se del robatori del passat 3 de març

Dos voluntaris a l'esplai La Baldufa / ÓSCAR ESPINOSA

El yin i el yang. Després del robatori que va patir el Grup d’Esplai La Baldufa el passat 3 de març, en què es van endur diners i material per valor de 6.000 euros, una onada solidària ha recompensat l’esplai. Diverses entitats de lleure, persones a títol individual i altres organismes de Sabadell i el Vallès Occidental han cedit diners i material al principal espai de cohesió social de Can Puiggener.

“És emocionant rebre aquesta resposta per part del teixit de lleure”, exposa Aina Mallafré, exmonitora i coordinadora de projectes. Si més no, en un primer moment es van sentir “decebuts” quan es van assabentar que els mateixos veïns del barri havien robat un espai “d’acollida, tolerant i obert a tothom”. Però la resposta ha estat “emocionant”, remarca Pau Prat, exmonitor, coordinador de projectes i gestor econòmic.

De fet, una de les dificultats a què s’exposa és el finançament. “Hem de lluitar perquè ens surtin els comptes”, explica Mallafré. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que es basa en el voluntariat i continua en marxa gràcies a subvencions de l’Ajuntament de Sabadell –a més de la cessió del local, de titularitat municipal–, beques d’estiu a través del Moviment d’Esplai del Vallès (MEV), que depèn de la Generalitat, i altres convocatòries (el projecte Construint Ciutat del 2017 i 2018, o ajudes de la Diputació de Barcelona).

La Baldufa està molt agraïda amb les persones i entitats que han contribuït a la recuperació del material: La Flama de Sant Quirze, la Sargantana de Castellar, Falcons, Xivarri, Can Colapi, Can Parellada de Terrassa, Algo diferentes, Ganyota, Ca n’Aurell, Amunt, Tuareg de Mollet, Espai Cepitu, Teranyina, Llar de Vent, Branca i Estraperlo.

Experiències

L’esplai té una pila d’hula-hoops de tots colors, teles de tonalitat pastel per a disfresses, jocs i joguines per a tots els gustos i una gran imaginació a la rebotiga. “És una experiència molt enriquidora”, diu Alí Ait Yahya, exusuari. Bé, “usuari no, participant”, corregeixen els monitors rient. El noi anima els més joves de Can Puiggener a assistir-hi. I és que “tant de bo hi hagués una Baldufa a cada barri”, conclou Yahya.

A punt per al casal d’estiu

Els monitors ja s’estan preparant per al casal d’estiu del Grup d’Esplai La Baldufa, que aplegarà uns 100 infants, i ho fan amb “il·lusió i energia”. I amb esforç per tenir-ho tot enllestit per al pròxim 25 de juny.

Comentaris
To Top