Ciutat

Una desfilada de majorettes omple de música els carrers de Can Rull

Les Majorettes Triangle de Sants desfilant per Can Rull / MARIA POVEDA

La Festa Major de Can Rull va donar el tret de sortida la tarda del passat divendres amb una Tabalada a càrrec de la colla de diables Sentinelles d’Arkëmis seguit de la lectura del pregó portat a terme pel president de Federacions d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas.

Aquest matí de dissabte era el torn del grup de Majorettes Triangle de Sants, l’únic grup de Catalunya que continua actiu. Vestides de blau i amb les seves característiques botes altes, les majorettes barcelonines desfilaven pels carrers seguint un recorregut que començava al carrer Sant Isidor amb avinguda Lluís Companys i acabava a la plaça Benjamín García passant pel carrer dels Fatxendes de Can Rull. Acompanyades de la seva banda, avançaven ballant al ritme de la música tot llençant el bastó a l’aire per tornar-lo a recollir sense perdre el compàs. La seva desfilada era seguida per desenes de sabadellencs que animaven al grup i incús cantaven algunes de les cançons que interpretaven.

Darrere d’aquesta coordinada actuació, les majorettes asseguren que “hi ha molt entrenament”. Segons la capitana del grup, Andrea Martínez, per a portar a terme la desfilada de Can Rull han assetjat 4 hores a la setmana durant mesos a més a més de diferents activitats per a mantenir la forma física. “Treballem la tècnica, la posició i fins i tot fem gimnàstica”, assegura Martínez.

UN TIPUS BALL CADA COP MÉS OBLIDAT

El grup porta més de 39 anys desfilant pels diferents carrers de les ciutats i malgrat ser una companyia veterana, la capitana de l’equip afirma que és una tradició cada cop més oblidada. “Les noies estan més per altres coses com sortir de festa o el mòbil, ja no entren a grups per a ser majorettes”, declara Martínez. Per la seva banda, porta sent majorette d’ençà que era molt petita i per a ella, és un ball molt especial. Les seves companyes Ingrid, Daiana i Carla estan d’acord amb l’opinió de la capitana de l’equip. “El que més m’agrada és ballar, crec que és un ball molt original”, expressa l’Ingrid.

Després de l’actuació de les majorettes, el dia festiu continua aquesta tarda amb un quadre de ball rociero. Demà serà l’últim dia de les festes i ho celebraran amb activitats com jocs d’aigua, festa de l’escuma, una gran paella popular i per últim, un correfoc a càrrec de Santinelles Arkëmis que posarà el punt final a les festes de Can Rull.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top