Ciutat

Dos sabadellencs aspiren a presidir la Creu Roja local

La presidència provincial de la Creu Roja decidirà en els propers dies el nou president de l’entitat a Sabadell, i haurà de triar entre dos candidats o candidates. L’actual president de la secció local, Josep Masip, deixa el càrrec que ha ostentat els darrers onze anys i ara treballa en funcions des de dimarts passat. Des de dijous, la direcció provincial de la Creu Roja té sobre la taula els dos noms que opten al càrrec, que no han transcendit. “Mantenim la discreció sobretot per la persona no triada”, explica Masip.

Masip, la setmana passada al seu despatx / VICTÒRIA ROVIRA

“El procediment ha de ser ràpid”, apunten fonts de Creu Roja Catalunya, que creuen que el procés d’elecció es resoldrà aquest mateix mes de juny. Abans que es resolgui, però, la presidenta provincial, Lídia Lamiza, es vol entrevistar amb els dos candidats. Josep Masip creu que qui vulgui optar a aquest càrrec ha de ser una persona que estimi la institució, que sàpiga treballar en equip i tingui la consciència que no es fa res sol; “s’ha de saber rodejar de l’equip directiu i tècnic donant suport al voluntariat per gestionar el dia a dia”, apunta el president sortint.

La persona que surti escollida podrà incorporar fins a tres persones com a vicepresidentes, i també haurà de comptar amb els vuit vocals electes del comitè local i la representant de Creu Roja Joventut, Aina Valls. Entre les principals línies de treball, Masip explica que cal treballar en la cronificació de la pobresa.

“Hem viscut el més dur de la crisi”

Masip assegura que com a president de l’entitat des del 2008 “hem viscut els anys més durs de la crisi” i apunta que això els ha fet reenfocar molts projectes cap a la lluita contra la pobresa. La vulnerabilitat, durant aquest temps, ha estat “màxima”, i la situació requeria “ser-hi”. Masip manté que “havíem de donar resposta a unes necessitats socials, de la mà de l’Ajuntament, fent xarxa amb la resta d’entitats socials” i creu que “podem dir que ho hem fet”, amb la convicció d’haver respost el que es demanava d’una entitat d’aquestes característiques.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, apunta que “va patir molt els efectes de la crisi”, però ara comparteix les ganes de tornar-li a donar “il·lusió”.

Dues dècades al capdavant de l’entitat

Josep Masip ha estat dues dècades president de la Creu Roja de Sabadell, en dues etapes diferents. El sabadellenc n’és soci des del 1974, des de fa 45 anys. Al cap de dos anys va començar a fer de voluntari, i el 1987 va accedir al seu primer càrrec de directiu a l’entitat. La primera experiència com a president de l’entitat va ser entre els anys 1994 i 2003 i la segona i última va començar el 2008 i acabarà en els pròxims dies.

Comentaris
To Top