Ciutat

La revetlla de Sant Joan obliga a avançar la processó de Corpus

L’itinerari es limitarà a la Plaça de Sant Roc

Imatge de la processó de Corpus, el 4 de juny del 2018 / LLUÍS FRANCO

La tradicional processó de Corpus Christi, que normalment se celebrava diumenge al vespre, aquest any s’avançarà al migdia. La festa coincidiria amb la revetlla de Sant Joan, i els organitzadors han preferit fer la celebració abans. Mossèn Xavier Farrés oficiarà la missa solemne s’oficiarà a les 12 hores a la parròquia de Sant Fèlix –i no a les 19 hores, com era habitual– i tot seguit es farà la processó.

L’itinerari també serà més curt. Normalment, la custòdia amb l’eucaristia –sota pali– i els feligresos –acompanyant– sortien per la porta que dóna al Carrer de Sant Quirze. Després, voltaven pels carrers adjacents i acabaven a la porta de l’església. Enguany però, la processó es limitarà a la Plaça de Sant Roc. Allà, això sí, hi haurà l’acte final de la festa: la benedicció i un ball de gegants organitzat per l’entitat convidada d’enguany, els pessebristes de Sabadell. També hi haurà música a càrrec del CorIubilo.

El que no faltarà tampoc seran les típiques catifes de flors, sal tintada o sorra. Aquest any n’hi haurà tres: dues parroquials (de flors naturals) i una de Centre Cultural Puigdoure (de sorra i sal). L’altar també estarà vestit i guarnit per a l’ocasió. El passat any 2018, hi va haver un total de cinc catifes: una al Carrer Sant Quirze, una a la Plaça de Sant Roc tocant al Carrer Advocat Cirera (que va elaborar el Club Caliu), una altra enfilant la mateixa plaça (feta per l’Escola Mare de Déu de la Salut), una a mitja plaça, i una més al replà davant l’esglèsia.

La tradició de posar catifes de flors i fer una processó el dia de Corpus –que de fet va ser dijous 20– és centenària a Catalunya. A Sabadell, però, la processó va recuperar-se fa menys de quinze anys (s’havia deixat de celebrar l’any 1969); i les catifes només s’hi posen des de fa uns sis anys.

Comentaris
To Top