Ciutat

El Corpus concentra a centenars de feligresos a l’església de Sant Fèlix

Centenars de feligresos celebren el Corpus Christi a l’església de Sant Fèlix

El mossèn durant la processó del Corpus / VICTÒRIA ROVIRA

A les dotze tocades sonaven les campanes de l’església de Sant Fèlix anunciant l’inici del Corpus Christi. La festivitat catòlica té lloc 60 dies després del Diumenge de Resurrecció i, enguany, coincideix amb la revetlla de Sant Joan. Com sempre, el Corpus aplega a centenars de persones per a venerar l’ascensió de Jesucrist al cel i aquest any no ha estat una excepció. Prop de 300 persones es reunien aquest matí per a celebrar la tradicional eucaristia.

La característica olor a encens omplia l’església i els bancs estaven replets de feligresos esperant la missa. A través d’una cançó cantada de forma conjunta, començava la veneració per passar després a la lectura del Gènesi. Més tard, i en fila, els sabadellencs han rebut la benedicció amb el cos i la sang de Jesucrist.

UNA PROCESSÓ MULTITUDINÀRIA

En acabar la missa, els feligresos han sortit de l’església darrere del mossèn que carregava alçada la creu de plata. Centenars de persones el seguien a pas lent mentre altres observaven la processó en silenci. Aquesta ha rodejat la plaça fins a col·locar-se just davant de les tradicionals catifes de sorra tintada de colors grocs, vermells i blaus. A poc a poc i encara amb la creu alçada, el mossèn ha caminat per sobre de la primera catifa fins a arribar a la segona, aquest cop de flors. Tallades per la tija, les flors formaven figures semblants a un mandala de colors vius.
Després de la passada per les dues catifes, culmina la processó amb els feligresos que s’agenollen durant l’última oració. El mossèn escampa l’encens davant de la creu a les portes de l’església posant així el punt final a la jornada.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top