Ciutat

La flama del Canigó arriba a la ciutat anunciant l’inici de la nit de Sant Joan

L’arribada de la flama del Canigó dóna el tret de sortida a la nit de Sant Joan

Membres de la Unió d'Excursionistes de Sabadell aguantant la flama del Canigó / VICTÒRIA ROVIRA

Ja ha arribat la flama del Canigó a la plaça Dr. Robert de Sabadell. Provinent d’un massís muntanyenc dels Pirineus, la flama l’han baixada fins a la ciutat entre tres diferents entitats: Òmnium Cultural, la Joventut Atlética de Sabadell (JAS) i la Unió d’excursionistes de Sabadell (UES). Centenars de persones esperaven asseguts o de peu esperaven l’arribada de la tradicional flama que donaria el tret de sortida a les fogueres de la nit més curta de l’any, la nit de Sant Joan.

Cap a dos quarts de vuit, la flama ha arribat a la plaça en mans d’uns quants membres de la UES que l’han portat fins al bell mig de la plaça. Allà, i després d’un petit discurs, la flama del peveter s’ha distribuït a través d’altres petites flames a les associacions de veïns dels diferents barris i zones de la ciutat. Concretament, el veïnat de la Creu Alta, les Termes, la Plana del Pintor, la Serra d’en Camaró, la Creu de Barberà, Gràcia, Covadonga, el Torrent del Capellà i per últim, la SCR El Ciervo.

L’objectiu és molt clar: portar un tros de la flama de Canigó a tots els indrets de la ciutat. Gràcies a la Policia Local, les diferents associacions han pogut traslladar el foc fins al seu barri tot ballant i tocant música. Així és com la ciutat s’ha preparat per a una nit de pólvora i coques però sobretot, de fogueres.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top