Ciutat

La revetlla incívica: 14 contenidors i dos cotxes calcinats a Sabadell

La nit acaba amb catorze contenidors i dos cotxes cremats a Sabadell

D.S.

Nit de foc, nit d’actes vandàlics. La Revetlla de Sant Joan a Sabadell acaba amb 14 contenidors cremats i dos vehicles afectats pels incendis en el mobiliari públic. La nit va tancar amb 101 incidències per serveis diversos, que van implicar la intervenció de la Policia Municipal i de Bombers. Entre aquests, destaquen els incendis de contenidors, que tot i això baixen un 62,1% respecte 2018: passen de 37 intervencions a 14.

La nit de Sant Joan es va desenvolupar amb normalitat, segons la Policia Municipal. Es doblar la presència policial durant la jornada i la matinada, passant de cinc a deu cotxes, per aconseguir reduir l’impacte del vandalisme. Entre els grups d’incívics, la Policia Municipal va detectar alguns grups de joves que treien cartrons d’un contenidor per fer una foguera i també d’altres per presumiblement haurien estat els autors de l’incendi. L’Ajuntament haurà de substituir els 14 contenidors.

Sabadell dobla el nombre d’efectius policials durant la nit de Sant Joan

A banda, es va haver d’obrir diligències per diversos intents d’accedir i fer foc a la zona de barbacoes de Jonqueres, on l’accés estava restringit per la Policia Municipal durant tota la festivitat.

La matinada va ser especialment intensa pels bombers. A banda dels contenidors, es van registrar dos incendis en immobles: un a un pis del barri de Sant Oleguer i un altre en un garatge situat al carrer Buxeda. Ambdós incidents no van haver de lamentar cap afectació personal.

Ocupació frustrada

No tot els fets registrats ahir per la nit van tenir a veure amb el foc. Un grup de persones va intentar ocupar un pis de l’empresa de gestió d’habitatges municipal Vimusa, situat a la ronda Santa Maria, 94. L’immoble ja havia estat ocupat prèvia i s’havia realitzat un llançament el passat 18 de juny. La Policia Municipal va haver d’intervenir després que es detectés que s’havia forçat l’entrada i sonés l’alarma.

L’incident amb els ocupes es va poder aturar abans que passéssin 24 hores, el temps màxim per intevenir en un habitatge ocupat. L’Ajuntament preveu adjudicar el pis en la Taula d’Emergència del juliol.

Comentaris
To Top