Ciutat

Un any del nou Diari

Quatre suplements, sis premis i una revista són alguns punts destacats del primer aniversari del redisseny del Diari

La redacció del D.S. just ara fa un any / ÓSCAR ESPINOSA

Demà farà un any que el Diari de Sabadell va estrenar disseny i model editorial, dos mesos escassos després que la nova empresa editora es fes càrrec d’aquesta capçalera centenària. El redisseny va ser la primera fita d’un any farcit de novetats, de premis i de bones notícies per al Diari, un any en què hem consolidat el negoci i hem potenciat l’ambició per un periodisme sabadellenc innovador i de qualitat, tant al diari en paper com a la pàgina web, renovada i rellançada. Ha estat un any molt intens periodísticament, en què la ciutat ha recuperat oportunament la seva referència informativa local.

4 suplements mensuals

Són els primers membres d’una família que creixerà molt aviat: suplements editorials de qualitat amb l’objectiu de fer la vida més fàcil i més agradable a les noves audiències del Diari.

6 premis (i un d’internacional!)

Si els diners no fan la felicitat, potser els premis sí, i aquest any estem molt agraïts: pel Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació per un reportatge de P. J. Armengou; pels dos Awards of Excellence a la 40a edició dels premis internacionals de la Society for News Design de Chicago; pel Premi Diari, amb Imprintsa, del Gremi d’Arts Gràfiques; pel premi a la millor publicació de l’APPEC; i pels premis de Xarxa Onion i de Càritas. Gràcies!

1 revista que dibuixa la ciutat

La portada del primer número de Paper de Ceba / D.S.

Una idea irresistible: aprofitar l’extraordinària concentració de talent comiquer a Sabadell per explicar la ciutat en còmic, 6 vegades l’any. Si hi afegim el lideratge de Ricard Efa, l’energia creativa de Guillermo Altarriba i els consells de Rafel Sabater, Jaume Barberà o Manel Camps… què pot anar malament? És el principi: tenim molts projectes de ciutat al calaix!

70+ persones

El Diari de Sabadell el fan més de 70 persones. Des de redactors, fotògrafs, dissenyadors, correctors, col·laboradors, venedors i administratius, fins a col·laboradors d’opinió (més de 30, i creixent!), distribuïdors, membres del consell editorial informal… una pila de professionals que es desviuen per fer arribar el diari als seus lectors.

27.598 lectors per edició

És el que diu l’estudi de l’empresa Infortécnica encarregat per l’Associació de Premsa Comarcal, com a resultat d’una enquesta feta entre setembre i desembre del 2018. Aquests quasi 30.000 lectors diaris, que representen un share 24 h del 24,8%, dediquen al Diari més de 6 minuts al dia.

100.457 usuaris únics mensuals a la web

En un any, www.diaridesabadell.com ha guanyat 100.000 usuaris únics mensuals, dels quals gairebé la meitat són recurrents. Uns 6.000 usuaris únics diaris de mitjana, que hi passen més de 2 minuts i visiten entre 3 i 4 pàgines a cada sessió.

‘Bon dia, Sabadell’, el nou butlletí del D.S.

Comentaris
To Top