Ciutat

Tres alumnes amb 9,5 empaten en la millor nota de la Selectivitat 2019 a Sabadell

Han empatat amb aquesta puntuació tres estudiants: un de l’institut Ferran Casablancas, un del Sant Nicolau i un del Sagrada Familia

Dues alumnes surten de fer la Selectivitat a la UAB / ÓSCAR ESPINOSA

Un 9,5 ha estat la millor puntuació de la Selectivitat 2019 a Sabadell, i no ha estat una persona, sino tres: han empatat amb aquesta nota un estudiant de l’institut Ferran Casablancas, un del col·legi Sant Nicolau i un de l’institut Sagrada Familia. La quarta posició l’ha obtingut un alumne de l’institut Vallès, un 9,4.

Des de la Generalitat no han fet públics els noms d’aquests estudiants, però si faciliten les dades generals de la comarca. Mirant el global, el Vallès Occidental es troba unes dècimes per sobre de la mitjana a Catalunya: la nota mitjana vallesana és un  6,642 i la catalana, un 6,638. Al Vallès Occidental es van presentar 3.571 alumnes a la Selectivitat i l’han aprovada 3.490: el 97,73%.

Entre els alumnes que es van presentar a la prova a la UAB, la nota més alta és un 9,6, i pertany a un alumne de Terrassa, de l’Escola Cingle.

La nota més alta a Catalunya, a Cervera

Pel que fa al total de Catalunya, ha estat un alumne de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera, qui ha obtingut la nota més alta de la Selectivitat, un 9,9. Prop de 700 estudiants rebran les distincions per haver aconseguit una nota igual o superior a 9. Més del 96% dels estudiants presentats -un total de 33.944- han superat les proves d’accés a la universitat.

Ara, tots aquests estudiants ja poden consultar el resultat obtingut –en aquest enllaç-, i han de començar a prendre decisions: a les 12 de la nit de dilluns vinent, 1 de juliol, es tanca la preinscripció a les 7 universitats públiques i a la UVic-UCC. Els resultats de la primera assignació de places, les esperades notes de tall, se sabran el dijous 11 de juliol.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top