Esports

El grup tercer de Segona B ofereix diverses combinacions

Adri Cuevas i els seus companys esperen rivals per la temporada 19/20/Ll. Franco

Ara sí, la temporada 18/19 ha acabat amb la disputa de les últimes eliminatòries del play-off. És moment de fer balanç i càbales per la temporada 19/20 sobre la composició dels quatre grups de Segona Divisió B. El tercer, on milita el CE Sabadell, ofereix diverses combinacions després de no pujar cap equip a Segona A -Hèrcules i At. Balears es van quedar a les portes- i els últims ascensos del Prat i La Nucía alacantí.

Seguint els paràmetres de distribució habituals, el grup més lògic apunta als 11 clubs catalans, 6 de la Comunitat Valenciana -l’Oriola passaria al quart en trobar-se molt més a prop de la Comunitat Murciana- i els 3 balears (At. Balears, Penya Deportiva Santa Eulàlia i l’Eivissa que ve del grup quart després de comprar la plaça l’any passat). D’aquesta manera els dos aragonesos (Ebro i Ejea) passen al grup 2 i es quadren els 20 equips. Però hi ha altres alternatives. Com per exemple els 11 catalans amb els 7 valencians -inclòs l’Oriola- i els 2 aragonesos. Llavors els 3 balears quedarien exclosos del grup 3. D’altra banda, també cal esperar la decisió final sobre el Reus -es va inscriure, però encara no ha fet efectiu el deute amb jugadors- i la resposta de la Federació Espanyola a la sol·licitud del Lleida de passar al grup 2.

Ara, les diferents Federacions territorials consensuaran una distribució de grups i la presentaran a la Comissió Mixta de Segona B que es reuneix el 10 de juliol per prendre una decisió definitiva. Fins llavors, tot seran especulacions.

Porteria calenta

L’actualitat arlequinada passa per la imminent operació-fitxatges després d’assegurar-se les renovacions de Néstor i Pedro Capó. La porteria sembla el punt més calent. En les últimes hores han sorgit els noms de dos vells coneguts com a Ian Mackay i Jokin Ezkieta. El portar gallec és un dels grans objectius del director esportiu Jose Manzanera, però es troba amb la competència del Recreativo de Huelva. Tot dependrà de l’oferta econòmica. Mackay va militar en el Sabadell la temporada 2011/12 a Segona A jugant només 4 partits, eclipsat per la gran figura de David de Navas. Després de 5 anys en el Racing de Ferrol -on va coincidir amb De Navas, aquest com a entrenador de porters- la passada temporada va fer una excel·lent campanya en el Real Murcia. Ara es troba entre el Nuevo Colombino i la Creu Alta.

El Sabadell també tenia sobre la taula l’opció de Jokin Ezkieta. De fet, va intentar la seva cessió en el passat mercat d’hivern sense resultat. Ara, el navarrès s’ha desvinculat del Barcelona i ha fitxat per l’Athletic de Bilbao. No es descarta una nova cessió, però tot apunta a algun club de Segona A. En els últims anys, Ezkieta només ha pogut jugar amb regularitat amb la samarreta arlequinada i va ser peça clau.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top