Ciutat

Els Saballuts descarreguen l’únic castell de 8 de la diada de Vilanova i la Geltrú

Els Castellers de Sabadell (Saballuts) van celebrar ahir la diada de Festa Major de Baix a Mar, a Vilanova i la Geltrú. Ho van fer acompanyats dels Tirallongues de Manresa i els Bordegassos de Vilanova (amfitrions de la diada).

Pilar de 5 dels Saballuts, a Vilanova / ADRIÀ SIMÓ (CEDIDA)

Els Saballuts van assolir un 4 d 8 a primera ronda; l’únic castell de 8 de la diada, que va haver de treballar-se una mica més per les petites deformacions que va patir a l’arribada del pom de dalt, però que van poder descarregar satisfactòriament. A més a més, el 4 d 8 va ser una realitat fruit d’estrenes molt significatives i exitoses al tronc.

A segona ronda la colla sabadellenca va descarregar un 7 d 7; a la tercera el 5 d 7 i, finalment, un p d 5 per acabar l’actuació.

A la diada de Festa Major de Baix a Mar es va poder apreciar una gran majoria castells de 7, com la torre d 7 que es va assolir amb èxit després d’un intent desmuntat molt ben treballat, a càrrec dels Bordegassos de Vilanova, colla castellera que vesteix una camisa de color groc-terrós i no porta escut (el més característic de la seva indumentària són els botons negres que complementen la camisa).

També es va veure algun castell acompanyat del pilar -o agulla-, com el 4d6a que van descarregar amb molt èxit els Tirallongues de Manresa, o també el 4d7a dels vilanovins.

Resum de la diada de la festa major de baix a mar, a Vilanova i la Geltrú:

Bordegassos: pd4, 4d7a, id2d7, 2d7, 5d7, vd5

Saballuts: 2pd4, 4d8, 7d7, 5d7, pd5

Tirallongues: pd4, 4d7, 3d7, 4d6a, pd4

ARRIBA LA FESTA MAJOR DE BARBERÀ DEL VALLÈS

Arriba una setmana molt intensa pels Saballuts; la colla es troba a tres assajos de la Festa Major de Barberà del Vallès, una de les dates més assenyalades del seu calendari que tindrà lloc aquest diumenge, 7 de juliol. 

Comentaris
To Top