Ciutat

Sense rastre de l’arma del crim del Centre

Nous detalls sobre la víctima: d’inicials G.M., tenia 32 anys, nacionalitat espanyola, i vivia i treballava a Barcelona

El lloc de l'assassinat, al carrer de Gràcia / VICTÒRIA ROVIRA

Els Mossos d’Esquadra cerquen l’arma blanca utilitzada en l’apunyalament mortal la matinada del passat dissabte 30 de juny.  Segons fonts policials, en una primera inspecció ocular en el mateix lloc dels fets i en les proximitats, després d’haver acordonat la zona, no es va trobar l’arma que va provocar la mort d’un home.

Es treballa amb la possibilitat que l’autor dels fets s’hagués desfet de l’arma en un indret allunyat del lloc del crim, habitual en aquest tipus d’homicidis. En el lloc dels fets, la policia catalana també va realitzar un rastreig d’empremtes digitals, ara en estudi.

El cas és ara en mans dels jutjats de Sabadell. Encara és d’hora per poder determinar-ne les motivacions: entre les primeres hipòtesis, una de les que pren més força és una baralla o bé una venjança.

Apunyalament mortal al centre de Sabadell

La identitat de la víctima

Segons ha pogut saber aquest diari, la víctima no tenia cap relació clara amb Sabadell: l’home, a qui aquest diari es referirà amb les inicials G.M., tenia 32 anys, nacionalitat espanyola, i vivia i treballava a Barcelona.

Una possible explicació que G.M. estigués al carrer de Gràcia aquelles hores és que hagués acudit a la sucursal a treure diners poc abans de ser apunyalat. En aquelles hores de la matinada, quan el cos es va trobar envoltat d’un bassal de sang de 3 metres de diàmetre, pràcticament no hi havia persones pel carrer cèntric –de fet, com se sap, és un carrer comercial en què hi ha pocs residents–.

La vinculació de la víctima amb Sabadell, tenint en compte que residia i treballava a Barcelona, segueix sent una incògnita. No obstant això, els propietaris d’un negoci proper al lloc dels fets afirmen que la víctima freqüentava un bar de la zona.

La clau: les càmeres de videovigilància

Les càmeres de videovigilància de la sucursal bancària del BBVA, just davant del lloc de l’assassinat, seran objecte d’estudi de la investigació dels Mossos d’Esquadra, a càrrec de la Divisió d’Investigació del cos policial català.

Les imatges haurien d’haver captat el moment en què la víctima podria haver patit l’agressió o bé com, ja ferida, hauria caigut a terra defallida davant de la sucursal. A banda de les imatges de la sucursal, els Mossos estan recreant el recorregut de la víctima fins a l’hora de l’homicidi i proven d’entendre què feia aquelles hores pels carrers del Centre.

Per respecte a la intimitat de la víctima i a la dels seus familiars i amics, aquest diari ha decidit no publicar el seu nom i cognoms i, per tant, no revelar la seva identitat.

Comentaris
To Top