ESPORTS

Quan el més important és poder jugar

Membres del CES inclusiu, abans de l’inici del partit davant l’At. Masnou al Complex Poliesportiu Olímpia / c. díaz

Projecte consolidatAl llarg de l’any, els dimarts al vespre, el Complex Poliesportiu Olímpia ha comptat amb un grup molt especial, admirat i respectat pels diferents equips de la base arlequinada i per altres clubs de la ciutat. Prop d’una quarantena de jugadors amb diversitat física i psíquica han fet del camp de futbol 7 el seu oasi per poder jugar a futbol.

Sota la batuta d’un cos tècnic format per vuit membres, encapçalat pel membre de la comissió social de l’entitat arlequinada, José Sag, el Centre d’Esports Sabadell inclusiu s’ha convertit en un projecte consolidat, en una gran iniciativa social, que gràcies al suport de les fundacions Adells (Fundació Atendis), CIPO, Andi Down, Taina i Xaloc, ha servit per donar l’oportunitat a aquest col·lectiu de fer esport entre amics.

Ha estat una vàlvula d’escapament en el seu dia a dia. Ha comptat, al llarg de l’any, amb la presència de 600 persones, la majoria, de nombrosos equips –Sabadell Nord, Tibidabo Torre-romeu, La Romànica, Sabadellenca, Sant Quirze, Planadeu, Ripollet, Els Franciscans i La Roureda– que han fet dels entrenaments, setmana rere setmana, una autèntica festa.

Tanmateix, alguns equips de la casa com el filial encapçalat per Pablo Becerril, el femení d’Àngel Codina i Raúl Rodríguez, els alevins, cadets, veterans i l’infantil femení també han volgut passar una bona estona amb el Sabadell inclusiu.

L’exemple de Nico

L’exjugador del CE Sabadell Nico Delmonte es mereix una menció, que, després de ser un habitual als entrenaments, va sorprendre tothom quan va aparèixer a la Festa de l’Esport d’enguany: “Va agafar un avió i, per sorpresa de tots, es va presentar a la festa. Tant de bo tinguéssim més jugadors com ell, això fa club”, va afirmar Sag.

“El balanç és molt bo”

“El balanç és molt bo” L’inclusiu del CE Sabadell ha acabat una temporada en la qual ha pogut disputar fins a set amistosos, amb clubs com el Cornellà, Atlètic Masnou o el grup Dem, una experiència molt positiva que podria viure més capítols de cara al curs vinent: “És una opció que tenim sobre la taula. Els jugadors s’ho han passat molt bé. El balanç és molt bo”, va assegurar l’alma mater d’aquesta iniciativa.

Tot i tenir algun integrant amb una diversitat funcional del 80%, la col·laboració altruista del cos tècnic ha estat bàsica perquè tothom pogués sentir-se futbolista encara que fos per unes hores. Chapeau.

Comentaris
To Top