Ciutat

“Era un bon noi”

La víctima de l’agressió treballava per Hewlett-Packard, una empresa de Sant Cugat, i es caracteritzava per un caràcter poc conflictiu

Els Mossos, al lloc del crim del carrer de Gràcia / VICTÒRIA ROVIRA

“No hauria pensat mai que li pogués passar una cosa així”. Amb aquestes paraules, una persona coneixedora de la víctima de l’apunyalament del dissabte passat, Héctor G. B. M., demostra l’estupefacció davant del crim. El jove, de 32 anys i natural de Barcelona, “era un bon noi, gens conflictiu. No anava buscant brega”. Els seus coneguts apunten que la víctima era una persona discreta, sense cap tipus d’experiència conflictiva prèvia. Era informàtic de professió i tenia feina estable. Treballava per l’empresa Hewlett-Packard, amb seu a Sant Cugat, que realitza tasques d’informàtica per al Banc Sabadell.

“De temperament era calmat, gens problemàtic”, explica una excompanya de feina, que recorda que fins i tot en els moments de conflicte entre plantilla i direcció “preferia quedar-ne al marge i no pronunciar-se”. Entre les seves aficions, es caracteritzava per ser una persona alternativa. Li agradava tenir moments d’evasió, les teràpies i els productes naturals. Pel que fa als seus trets físics, no era gaire alt i més aviat prim. Tampoc tenia físic d’una persona conflictiva. A la zona del Centre, no se’l recorda com un habitual. De fet, en les darreres hores, els Mossos han visitat alguns locals amb la seva fotografia. És el cas del bar Código de Barras, els propietaris del qual havien pensat que es podria tractar d’un dels seus clients i van poder comprovar que els era desconegut.

Què hi feia a Sabadell?

Segons ha publicat iSabadell, la víctima va quedar-se a Sabadell a veure el partit Argentina-Veneçuela dels quarts de la Copa Amèrica. En acabar el partit, s’hauria quedat sol després de perdre el tren de tornada a Barcelona. Posteriorment, va estar xatejant amb amics fins ben bé les tres de la matinada.

A partir d’aquesta hora, es desconeixen quins van ser els seus moviments fins a arribar al punt on va ser apunyalat per una persona desconeguda. El que encara no se sap és si la víctima sortia de la sucursal bancària en el moment en què va patir l’agressió. El cas segueix obert, tant pel que fa a les motivacions com a l’autoria. Els forenses ja han realitzat l’autòpsia del cadàver.

Els motius, en dubte

L’aparició d’una motxilla amb un ordinador portàtil –propietat de la víctima de l’agressió mortal– just al costat del seu cadàver ha fet reflexionar sobre una versió d’un robatori amb força, segons fonts policials, que assenyalen que els casos d’atracament que acaben amb una víctima mortal són més aviat escassos. Algunes de les propietats del jove assassinat, segons han confirmat fonts policials, van aparèixer intactes.

Una altra de les revelacions que ha pogut saber el D.S. té a veure amb l’espai del crim. Ni testimonis del mateix carrer ni la policia municipal van detectar cap rastre de sang en el mateix carrer de Gràcia ni en els voltants més immediats. Això fa prendre força que la víctima va ser apunyalada just davant de la sucursal bancària del BBVA, on es va trobar el seu cadàver. No s’hauria pogut desplaçar després de l’atac, l’autoria del qual encara es troba sota la investigació de la Unitat d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Alguns veïns del mateix carrer de Gràcia expressen la seva preocupació respecte al crim i apunten que la zona “és més conflictiva del que sembla”. Una resident de la zona apunta que fa tot just dues setmanes, un dissabte a la nit, va presenciar una baralla a les proximitats de la plaça de Sant Roc entre dos individus.

Apunyalament mortal al centre de Sabadell

Comentaris
To Top