Ciutat

Un incendi de matolls al dia, des del passat dissabte 29 de juny

En total s’han cremat a la ciutat uns 8.700 metres quadrats de maleses

Fotografia de l’incendi de matolls al barri dels Merinals, feta per la Policia Municipal de Sabadell / CEDIDA

Els Bombers de la Generalitat i la Policia Municipal de Sabadell han hagut d’intervenir en set ocasions durant la darrera setmana per incendis de vegetació a Sabadell. En total, des del dissabte 29 de juny s’han cremat a la ciutat uns 8.700 metres quadrats de matolls i maleses, segons ambdós cossos de seguretat. Comptant els incendis de vehicles, habitatges i contenidors que s’han produït en aquests dies, els bombers han hagut d’actuar desenes de vegades.

Sabadell i tot Catalunya han experimentat en els darrers dies una onada de calor, que podria estar darrera d’alguns dels incendis. Però no de tots. La policia encara no té prou indicis per assegurar una causa dels focs; però el fet que alguns dels incendis es produïssin a altes hores de la matinada fan sospitar que aquests poguessin ser provocats intencionadament o per negligència. Sabadell, a més, està acostumada al fet que es produeixin incendis intencionats de contenidors i vehicles, en períodes de temps semblants als que s’han detectat en aquesta ocasió.

Fa tot just una setmana va produir-se l’incendi més important dels darrers dies: el passat dissabte a les vuit de la tarda, els cossos de seguretat van rebre l’alerta d’un foc a la Ronda Maria Gispert, al barri de Can Puiggener. Van quedar calcinats 3.000 m2 de mates. L’1 i 2 de juliol també es van produir incendis. El primer va afectar 100 m2 de matolls al Carrer de Malta, prop de Can Gambús, a les 9:20 del matí. El segon foc es va produir a Sant Pau de Riu-sec, prop de l’IKEA. Va originar-se al migdia del dia 2 i va afectar 200m2 de maleses.

El segon incendi més greu va produir-se dimecres a les 12:30 al Carrer del Tibet, als Merinals, cremant 3.000 m2 de matolls. Van intervenir una dotació dels bombers i una de la policia local. El dia següent, de matinada, va declarar-se un nou incendi, aquest cop al Carrer de l’Onyar (Torre-Romeu), afectant 1.500 m2 de canyes. Dues dotacions dels bombers i dues de la Policia Municipal van desplaçar-se al lloc dels fets, de difícil accés. Finalment, la matinada d’ahir divendres, van cremar 200m2 més de matolls al carrer del Marquès de Ciutadilla, a l’estimball de Covadonga. De nou, es desconeixen les causes del foc.

Comentaris
To Top