Ciutat

Els Saballuts descarreguen “el millor 3 d 8 de la temporada” a Esparraguera

Els Saballuts han estat protagonistes d’un cap de setmana casteller molt potent; i és que el dissabte a la tarda van actuar a Esparreguera en motiu de la seva Festa Major, acompanyats per tercer cop consecutiu dels Bordegassos de Vilanova, i també dels Castellers d’Esparreguera (colla amfitriona). Tanmateix, el diumenge van actuar a la Festa Major de Calafell –també a la tarda- amb la Colla Jove de Sitges i els Nens del Vendrell.

3 i 4 de 8

El dissabte a Esparreguera, els Saballuts van viure una de les actuacions més profitoses de l’any. Després d’un p d 4 cam van iniciar la diada amb el “millor 3 d 8 de la temporada”, segons afirmen alguns dels membres. Un castell molt parat i ben consolidat que va demostrar gran domini i control en tot el seu curs, fet que dóna peu al plantejament d’ambicions més grans. El 4 d 8 també va descarregar-se amb un equilibri total, i malgrat haver-se cursat més lentament es va treballar amb molta serenor i confiança.

Tot i així, la sorpresa no va arribar fins a la tercera ronda, quan la colla vallesana va assolir el 4 d 7 a molt satisfactòriament després de tres anys sense haver-lo vist a les places. Un castell vist en algun assaig amb molta discreció, però que es va lluir amb elegància a la plaça de l’Ajuntament d’aquest municipi del Baix Llobregat.

El 4 d 7 dels Saballuts a Esparraguera / CEDIDA

Els resultats no només van esdevenir positius per als Saballuts, els Castellers d’Esparreguera van aprofitar l’ocasió per a assolir la millor actuació de la temporada descarregant castells de 7 sense cap mena de dificultat; els de la camisa bordeus van assolir el primer 5 d 7 i 4 d 7 a de l’any, a més d’un p d 5 xs molt ben dominat que va culminar la diada amb un èxit total.

Pel que fa als Bordegassos de Vilanova, altre cop vam poder presenciar un 2 d 7 totalment consolidat, a més d’un 3 d 7 i un 4 d 7 amb gran rodatge que doten la colla de professionalitat i identitat a l’hora d’assolir aquests castells a la perfecció.

Estrenes als baixos i al tronc

Els castells que els Saballuts van descarregar el diumenge a Calafell també van esdevenir fruit d’estrenes molt importants pel que fa als baixos i alguns membres de tronc. La colla va assolir altra vegada el 3 d 8, el 5 d 7 i el 4 d 8 molt satisfactòriament. En total, quatre castells de 8 en un cap de setmana. 

La Jove de Sitges també va aprofitar l’avinentesa per a recuperar un 3d7a que feia cinc anys no portaven a plaça; i els Nens del Vendrell (colla amfitriona), que al matí havien actuat a la Festa Major de Banyeres van descarregar per segon cop al dia el 3 d 8 i el 2 d 7 (es tracta de la setena torre de 7 que la colla assoleix a la temporada.

Resum de la diada de Festa Major d’Esparreguera

  • Castellers d’Esparreguera: 5 d 7, 4 d 7, 4 d 7 a, p d 5 xs
  • Saballuts: 3 d 8, 4 d 8, 4 d 7 a, p d 5
  • Bordegassos de Vilanova: 3 d 7, 2 d 7, 4 d 7, p d 5

Resum de la diada de Festa Major de Calafell

  • Nens del Vendrell: 3 d 8, 2 d 7, 4 d 7, 3 p d 4
  • Saballuts: 3 d 8, 5 d 7, 4 d 8, p d 5
  • Jove de Sitges: 3 d 7 a, 4 d 7, 3 d 7, p d 5
Comentaris
To Top