Ciutat

Ajuntament i Habitatge xoquen per la neteja dels Merinals

Alguns pisos dels Merinals afectats per problemes estructurals / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament netejarà de forma subsidiària la zona dels pisos de protecció oficial dels Merinals en els propers dies. I cada mes passarà la factura a la Generalitat perquè el consistori denuncia que és qui se n’hauria de fer càrrec i no ho fa. El primer tinent d’alcaldessa de Sabadell, Pol Gibert, va dir ahir en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local que probablement es tracta del “pitjor espai públic de Sabadell”. Gibert va assegurar que el govern local ha requerit diverses vegades a l’executiu català que actuï però “no hi ha hagut resposta”.

Les declaracions del govern local van sorprendre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El director de Rehabilitació d’aquest organisme, Jordi Sanuy, va defensar que “és l’Ajuntament qui ha de pagar aquest servei” de neteja, perquè tant l’Agència com la propietària d’alguns pisos, com els mateixos veïns paguen les seves taxes corresponents pel servei al consistori. Sanuy va avançar que dimecres hi ha prevista una reunió entre les dues parts en què de ben segur que aquest tema estarà sobre la taula. Si l’Ajuntament tira endavant amb la iniciativa, estudiaran si caldrà denunciar-ho.

Visita dels tècnics municipals

Paral·lelament, el govern local enviarà tècnics de Vimusa a inspeccionar els edificis amb problemes estructurals “per tenir una opinió pròpia” de la situació i que serveixi com a punt de partida per estudiar les mesures a prendre a continuació. Sanuy no està en contra d’aquesta opció, però va recordar que en la darrera visita de l’Agència al barri ja hi va participar un tècnic de l’Ajuntament.

El president de la Comissió d’Afectats dels pisos, Jaume Garcia Arija, considera que la decisió de l’executiu sabadellenc “és la millor solució que de moment es pot dur a terme”. Aquest representant i veí del barri va denunciar que “vivim en unes condicions de marginalitat, brutícia i deixadesa que em pregunto cap on mira aquesta gent”. Garcia Arija va recordar que la gestió del tram dels Merinals comprès entre els carrers de l’Argentina, la Palma, Tenerife i Brasil correspon a la Generalitat des que hi va construir els pisos.

Mediació sense acord

Des de fa anys, els veïns dels Merinals tenen una lluita amb l’Agència de l’Habitatge per l’estat dels seus pisos, de protecció oficial quan els van construir. Fa anys, però, que presenten deficiències estructurals, i si bé alguns s’han substituït, d’altres –170 de 592–, encara ho esperen. La setmana passada la Generalitat va anunciar que no cal enderrocar-los i que n’hi ha prou amb reformar-los, una opció contrària a l’opinió dels veïns. Garcia Arija va denunciar que la mediació que va posar sobre la taula l’Ajuntament de Sabadell va costar 17.800 euros.

L’Ajuntament denuncia que la Generalitat no neteja els Merinals i ho farà de forma subsidiària

Comentaris
To Top