Ciutat

L’Ajuntament destina prop de 278 mil euros en prestacions i subvencions a la inclusió i el lleure educatiu

Imatge d'arxiu del casal d'estiu de la Tombarella / Lluís Franco

Des de l’Ajuntament s’ha impulsat diverses accions socials i educatives adreçades cap als infants, els joves i les famílies més vulnerables, per tal d’aconseguir que l’equitat i la cohesió també estiguin presents durant l’estiu. En aquest sentit, s’han dut a terme iniciatives de garantia alimentària i d’altres de caràcter educatiu i de lleure.

Sobre les activitats educatives, el regidor d’Educació, Manuel Robles, ha assegurat que l’objectiu és “potenciar que tots els alumnes, independentment del seu estatus social i econòmic, tinguin les mateixes oportunitats”. En aquest sentit, el mes vinent es durà a terme 4 casals d’estiu d’accés gratuït als que assistiran 130 infants i joves d’entre 6 i 15 anys que pateixen situació de vulnerabilitat.

Aquests 4 casals inclouran el servei de menjador i estaran situats als quatre punts cardinals de la ciutat. Els de l’est i l’oest estaran organitzats directament per l’Ajuntament, el de la zona sud l’impulsarà la Fundació Probitas, i l’organització anirà a càrrec de la ludoteca Margarida Bedós de Les Termes. I, finalment, el de la zona nord l’organitzarà la Fundació Pere Tarrés, i hi assistiran infants i joves derivats des de Serveis Socials.

Tallers i patis oberts

 Aquest mes de juliol també s’han organitzat 8 tallers intensius d’anglès gratuïts, que s’han impartit a diferents instituts i als que han assistit 84 alumnes de batxillerat. L’objectiu ha estat millorar el coneixement de la llengua anglesa, per millorar el seu accés als estudis postobligatoris i donar-los més oportunitats per afrontar el món laboral.

També s’han organitzat dos tallers gratuïts de transició a la secundària per a 15 alumnes de sisè de primària a la zona de la Serra. “Se’ls fa un acompanyament perquè els sigui més fàcil la transició a la secundària”, ha assegurat Robles.

Els patis oberts també tindran continuïtat fins a finals de setembre a sis centres educatius de la ciutat. Aquesta iniciativa, que ja funciona des del passat mandat, dona a joves i infants un espai de joc amb diverses activitats que compten amb monitors.

Les prestacions i les subvencions a la inclusió i el lleure educatiu

 En total, l’Ajuntament destinarà prop de 278 mil euros en prestacions d’urgència social i subvencions a la inclusió i el lleure educatiu. Les prestacions per facilitar la participació als casals sumen 81.312 euros, dels que se’n beneficiaran 613 infants i adolescents.

Per contribuir a la tasca educativa i de cohesió del lleure s’atorguen 52.350 euros en subvencions a l’organització de casals d’estiu. D’aquesta xifra, 19.350 euros són subvencions adreçades a entitats de lleure i 33.000 euros per a subvencions complementàries adreçades a casals en els que participen nens i nenes amb necessitats educatives especials.

Dins d’aquest pressupost també s’inclouen els 99.900 euros destinats al programa Fem Vacances, que amb la col·laboració de 7 entitats com ANDI, AVAN, l’Estel i la Grandalla entre d’altres, organitza viatges, colònies i diferents activitats durant l’estiu per a persones amb diversitat funcional o dependència.  Aquest programa compta amb 156 places, i l’aportació municipal es destina a cobrir el sobrecost que han d’afrontar les famílies usuàries respecte a un ordinari.

D’altra banda, l’Ajuntament atorga 44.227 euros perquè 102 persones amb diversitat funcional puguin participar en altres casals que no formen part del Fem Vacances. En total, es destinaran 144.127 euros per a la participació de 258 persones amb diversitat funcional a casals o altres activitats.

Ajudes alimentàries

Aquest mes de juliol s’han reforçat els lots que es distribueixen des del Rebost Solidari a 1.800 famílies de la ciutat. Segons ha explicat el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, aquestes ajudes s’allargaran fins a mitjans del mes de setembre. Les famílies usuàries del Rebost Solidari també rebran unes targetes prepagament d’entre 20 i 55 euros amb les que podran comprar productes frescos, especialment carns i peix. “Aquesta targeta no es distingeix, ja que és com una targeta de crèdit normal i corrent. Ningú els pot identificar com a usuaris”, explicava Cortés.

Al reforç dels lots d’alimentació es destinen 38 mil euros. L’Ajuntament aporta un 30% d’aquest cost i el 70% restant prové d’aportacions i donacions rebudes a través del Rebost Solidari. El cost de les targetes que serà de 68.000 euros, l’assumirà íntegrament per l’Ajuntament.

Comentaris
To Top