Ciutat

Troben una canalització d’aigua del segle XVIII al costat del Museu d’Història

Tècnics del Museu d’Història de Sabadell i del despatx d’arqueòlegs Arrago SL van trobar ahir una canalització d’aigua que data del segle XVIII al carrer de Sant Antoni, 11, al costat del museu. La intervenció, dirigida per Jordi Roig, d’Arrago, s’ha fet en el marc dels controls d’obra en l’Espai d’Expectativa Arqueològica del Centre Històric.

La canonada provenia de les principals vies d’aigua subterrànies que hi havia al nucli central de la ciutat. Segons Roig, al segle XVII l’aigua venia de fora i entrava per la Creu Alta arribant fins a la Via Massagué. A partir d’aquí, les diferents vies es distribuïen per tota la ciutat; aquest “petit tram” és un fragment d’una via subterrània que passava per sota del carrer de Sant Antoni. Es tracta d’una construcció sòlida feta amb tubs de terrissa i un revestiment d’obra de còdols molt sòlid a la part superior. En aquest cas, la canonada queda per sobre de la construcció i per tant, no és necessari extreure-la.

/ CEDIDA

Roig assegura que, prèviament, ja s’han trobat altres canonades a altres zones de la ciutat. Per exemple, a la Via Massagué es va trobar una canonada de quasi 9 metres de llargada i a la plaça de l’Àngel en van trobar una del segle XVI. Actualment, només hi ha un 25% excavat a Sabadell concentrat en el nucli històric. Una xifra que Roig qualifica de positiva, ja que significa que gran part del nucli antic sabadellenc ja està explorat. Malgrat tot, adverteix que encara queden moltes restes arqueològiques per descobrir.

/ CEDIDA

Comentaris
To Top