Ciutat

El Taulí convoca 96 places fixes per consolidar temporals

El Parc Taulí, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

L’Hospital Parc Taulí va treure ahir a concurs públic 96 places per treballar al centre hospitalari sabadellenc. Es tracta d’una convocatòria extraordinària que pretén convertir en places fixes una part de les que fins ara han ocupat professionals interins, que ara no tindran garantida la plaça, ja que es tracta d’una convocatòria oberta. “Hem d’intentar reduir al màxim la temporalitat”, explica el cap de selecció de personal del Taulí, Xavier Lechuga. Totes les places són del grup professional 1: metges, farmacèutics i psicòlegs especialistes. Les que més s’ofereixen són 14 d’anestesiologia i reanimació, 8 de psiquiatria i radiodiagnòstic, i 7 de cirurgia general i digestiva.

Lechuga subratlla que “fer-ho no suposa un increment de pressupost”, i aquesta és la clau perquè es pugui fer i el nombre de places oferides sigui aquest. Es tracta d’un procés iniciat el 2017 per complir la llei de pressupostos de l’any anterior pel qual es busca estabilitzar les administracions públiques.

Des de fa tres anys s’està fent aquest procés de transformació de les places, però “estem a mig camí”, apunta el directiu, que assenyala que aquest procés, amb aquestes, s’haurà fet en unes 500 places de les 800 que es preveu fer, com a màxim, el desembre del 2020. El responsable de seleccionar les incorporacions a l’hospital afegeix que aquestes interinitats per vacant s’han allargat més del compte perquè durant la crisi no es convocaven places fixes, fet que provoca que professionals amb anys d’experiència en una plaça ara vegin com, potser, la perden. Lechuga creu que “hem d’intentar recuperar la convocatòria de fixos”.

Comentaris
To Top