Ciutat

Nova desobediència dels CDR encausats a Lledoners: “Són tot mentides. No anirem a declarar”

“Hi ha un interès de desmobilitzar la gent i atemorir-la. Volen controlar les protestes i que siguin com ells volen”, denuncia un dels CDR

Fotografies: Cedides

Els quatre sabadellencs investigats per les protestes davant el centre penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) tornaran a fer cas omís a les citacions del jutjats de Manresa i no acudiran a una segona declaració, prevista pel proper 9 de setembre. Els encausats estan investigats pels talls realitzats a la carretera C-55 que es van realitzar amb l’objectiu d’evitar el trasllat dels polítics empresonats. Se’ls atribueixen delictes com robatori amb força, lesions, atemptat contra l’autoritat, desordre públic i greu risc en circular.

Són tot mentides. No anirem a declarar perquè estem davant d’un muntatge judicial”, explica l’Oriol, un dels sabadellencs investigats pels fets en declaracions al D.S., que considera que se’ls estan atribuint delictes que ells no van realitzar. Tot parteix d’un atestat dels Mossos d’Esquadra, en què es fonamenten els delictes i que ells consideren que és una “farsa”. “Hi ha un interès de desmobilitzar la gent i atemorir-la. Volen controlar les protestes i que siguin com ells volen”, denuncia.

L’atestat dels Mossos recull un seguit de fets que van tenir lloc el passat 1 de febrer, de matinada, a les proximitats del centre penitenciari. Allà, desenes de persones van realitzar talls al trànsit a la carretera C-55. Així mateix, la multitud es va aglomerar i va vessar oli i material inflamable. A la sortida, els manifestants van colpejar les furgonetes policials i van penjar-hi estelades.

Davant dels delictes que se’ls atribueixen, que podrien sumar fins a 15 anys de presó, els sabadellencs investigats van realitzar ahir al vespre un acte de protesta davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat. Just després de recollir la citació judicial, van cremar el document de manera simbòlica acompanyats per altres persones vinculades al CDR de Sabadell.

Denuncien pressions

Els CDR que no han acudit a declarar denuncien pressions policials. “Hi ha familiars que han rebut deu trucades diàries perquè anéssin a recollir la citació judicial”, denuncia un dels investigats. Aquestes trucades també s’han vist en formes “d’amenaça sobre arrestos en condicions irregulars” i fins i tot, assenyalen, “advertien de les conseqüències de no recollir la citació”.

Els investigats també asseguren “no acabar d’entendre” perquè el govern català s’ha personat en el cas com a acusació particular, tenint en compte que ells protestaven contra el trasllat del “govern legítim” de la Generalitat.

Comentaris
To Top