Ciutat

Quin és el millor moment per veure les llàgrimes de Sant Llorenç a Sabadell?

Pluja de Perseids / CEDIDA

La setmana que ve tindrem l’oportunitat de gaudir d’un dels fenòmens astronòmics més especials, les llàgrimes de Sant Llorenç o pluja de Persèids. Es podran veure durant tota la setmana però, concretament, els dies 12 i 13 d’agost pels volts de les quatre de la matinada serà el moment òptim segons el president de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Emili Capella. Tot i això, assegura que “serà complicat” que es vegin del tot bé, ja que, hi haurà lluna plena durant tota la setmana.

Aquest fenomen es repeteix diverses vegades durant l’any però varia d’intensitat. Es tracta de restes que es desprenenen d’un cometa quan aquest creua la seva trajectòria amb l’atmosfera de la Terra. Segons Capella, aquesta fricció genera una “pols” o “unes pedretes” que es desfan i dibuixen les famoses línies lluminoses al cel. Adverteix però, que no s’ha de confondre amb la pluja d’estels, ja que aquestes son més intenses.

L’estiu és una bona època per sortir al carrer i gaudir de l’espectacle lluminós però Sabadell no és una ciutat recomanable per veure-les. Segons el president de l’Agrupació Astronòmica, no hi ha cap lloc a Sabadell que gaudeixi d’una visibilitat destacable per visualitzar aquest tipus de fenòmens; la contaminació i la carència de foscor complica la tasca.

De totes maneres, val la pena intentar-ho i donar un cop d’ull al cel durant la matinada 12 i el 13 d’agost.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top