ARNAU BONADA

Lligar a l'estiu a Sabadell

[Per Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

L’estiu és l’època de l’any més favorable al que popularment es coneix com a lligar. Aquells que hi entenen (jo fa molts anys que estic a la reserva), m’expliquen que ara es lliga principalment a través de les aplicacions de mòbil. En aquest sentit, jo pensava que tot es canalitzava a través del Tinder i l’Instagram, però l’altre dia vaig veure que estava ben equivocat.

Segons sembla, als Estats Units, que sempre van un pas per endavant, hi ha un gran nombre d’aplicacions dins aquest sector que aposten per la segmentació. El cas que més em va cridar l’atenció és el d’una aplicació de contactes per a republicans seguidors de Trump que s’anomena Donald Daters i que té com a lema Make America Date Again. No és cap acudit, us ho puc assegurar. Es veu que molts votants de Trump estaven farts que les cites que aconseguien a través de Tinder se’ls hi esguerressin quan a la conversa apareixia el subjecte polític. Amb l’aplicació, asseguren el tret.

Innocent com sóc, jo fins ara creia que l’amor era capaç de superar totes les barreres ideològiques. De fet, la cançó Jennifer dels Catarres, que descriu la història d’amor entre un Romeo convergent i una Julieta de Castefa, així semblava confirmar-m’ho. Jo creia que, quan dues persones es treien la roba i anaven al llit, es despullaven també dels seus apriorismes ideològics i transcendien possibles diferències terrenals. Però, evidentment, ara m’adono que he viscut molt temps enganyat.

I és que potser a Sabadell també succeeix quelcom similar. Imaginem dos sabadellencs que han fet un match a través de Tinder, han quedat per fer una cerveseta al Passeig i la cosa s’ha animat. Empesos per la passió, decideixen anar a casa d’un d’ells, comencen els preliminars i, quan més envelats van, tot s’estronca, per exemple, per la presència inesperada a la tauleta de nit d’un marc de fotos de l’Ikea amb una fotografia de l’exlcalde Bustos inaugurant un CAP. Una autèntica llàstima.

A veure si algun emprenedor que llegeixi aquest article s’anima a desenvolupar una aplicació de cites on els nostàlgics de Bustos puguin conèixer altres persones sense que la seva ideologia els suposi un inconvenient. El nom de l’aplicació podria ser ‘Bustos Daters’ i el lema ‘Haz subir el mercurio en tu habitación’. Potser no tindria gaires descàrregues. O potser sí.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top