Diners

Mango perd 35 milions d’euros durant el 2018 tot i l’augment de les vendes

La botiga MANGO a Sabadell
La botiga MANGO a Sabadell

Mango va perdre 35 milions d’euros en l’exercici del 2018, tot i incrementar les vendes en 40 milions; fins a assolir els 2.233 milions d’euros, segons ha informat la companyia en un comunicat. Es tracta d’un increment de l’1,8% en comparació amb els 2.194 milions d’euros del 2017.

L’increment de la facturació sumat a un menor impacte de les rebaixes i promocions ha permès augmentar el marge brut fins al 58,5%. Pel que fa l’Ebitda, es va situar en els 135 milions, un 17% més que l’any anterior. El director general de mango, Toni Ruiz, ha destacat que l’exercici anterior es va desenvolupar en un “entorn complex i en plena transformació del negoci de la moda” i ha celebrat que tot i això “els clients hagin valorat bé les nostres col·leccions” i, conseqüentment, s’hagin incrementat les vendes.

D’altra banda, l’empresa ha reduït a la meitat el seu deute financer en dos anys i actualment és d’uns 315 milions d’euros. En concret, la reducció de l’any passat va ser de 100 milions d’euros i al desembre de l’any passat la direcció de la companyia va signar un acord de refinançament fins al 2023.

Pel que fa a la facturació, l’activitat internacional del grup va ser del 77%, mentre que el 23% va correspondre al mercat espanyol. Les línies de negoci Man, Kids i Violeta van sumar el 18% de les vendes. Mango també destaca un creixement més accelerat, fins al 31% (445 milions d’euros, un 20% del total). Actualment, la marca està present en 110 països i ven per Internet en una vuitantena d’ells.

Comentaris
To Top