Vallès

Sentmenat i Polinyà, contra la reducció de l’horari dels CAPs

El CAP de Polinyà, en una imatge d’arxiu / Ajuntament de Polinyà

Com cada mes d’agost, els nostres centres d’atenció primària pateixen de personal a causa del no cobriment dels períodes de vacances amb altres professionals. Això provoca que els nostres CAPs vegin reduït el seu horari d’atenció, donada la impossibilitat de la direcció de prestar el servei”. Així comença la carta que han fet arribar a la consellera de Salut, Alba Vergés, els alcaldes de Polinyà i Sentmenat.

Durant el mes d’agost, els centres d’atenció primària dels dos municipis obriran de forma alternativa i atendran als usuaris de les dues poblacions. Durant una setmana, el de Sentmenat obrirà al matí i el de Polinyà a la tarda, i així serà fins al pròxim 31 d’agost.

Aquesta mesura no ha agradat a cap dels dos consistoris, motiu pel qual s’ha enviat la missiva a la consellera de Salut. “El principal greuge és que els veïns i les veïnes de Sentmenat i Polinyà s’han de desplaçar perquè el seu CAP d’Àrea Bàsica està tancat”, denunciava l’alcalde de Sentmenat, Marc Verneda. La solució a aquesta problemàtica que s’ha plantejat des dels dos consistoris ha estat la de facilitar un servei gratuït de taxi durant el temps que duri la reducció d’horaris.

Els usuaris i les usuàries hauran de reservar el servei amb un dia d’antelació i, posteriorment, hauran de presentar un justificant mèdic al taxista. “És un cost que ha d’assumir l’Ajuntament, quan és un servei que hauria d’oferir la Generalitat”, va assegurar Verneda, i va afegir que “els veïns i les veïnes no tenen per què agafar el seu vehicle privat, sobretot, quan tenen una indisposició”.

Retallades

A la carta, els dos alcaldes mostren la seva “disconformitat” amb les retallades que s’han fet en l’àmbit de la sanitat des de l’any 2011. “Ja durant l’any patim problemes continus amb l’atenció, especialment pel que fa a pediatria, i a causa del no cobriment de processos d’incapacitat temporal o vacances”, denuncien a la carta.

En aquest sentit, Verneda critica que a Sentmenat “hi ha mancança de serveis al CAP des del principi”. Havíem de tenir un servei de rehabilitació potent i ha quedat molt minso. Tenim un servei de pediatria molt limitat; pocs pediatres, quan tenim una natalitat alta”, va assegurar Verneda, i va afegir que el CAP de Sentmenat “mai ha funcionat com a Àrea Bàsica per la manca de recursos”. 

D’altra banda Verneda també va denunciar que durant el mes d’agost s’han hagut de traslladar les oficines de Serveis Socials de Sentmenat, que comparteixen edifici amb el CAP, a un altre equipament.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top