ESPORTS

El Sabadell encara amb bones sensacions l’hora de la veritat

Edgar Hernández s'ha reivindicat com a golejador amb 5 dianes/ Lluís Franco

La victòria per 0-3 sobre el Vilafranca a Sant Pere Molanta (amb gols dels joves Aarón Rey i Aitor Pascual i Néstor) va tancar una pretemporada amb un balanç positiu pel Centre d’Esports. Dels 7 partits disputats, n’ha guanyat 4, empatat 2 -amb derrota als penals i eliminació a la Copa Catalunya- i n’ha perdut 1, amb 11 gols a favor i 7 en contra. Això, però, només són estadístiques. El més important ha estat el treball acumulat en aquest mes de preparació pensant en l’hora de la veritat que arribarà el pròxim diumenge (19 hores) contra el Castelló a la Creu Alta en l’inici del campionat de lliga.

Antonio Hidalgo disposa ara mateix de 21 jugadors i l’objectiu és que n’arribin dos més per completar la part ofensiva. Un atacant sènior i un altre sub-23. El director esportiu, José Manzanera, treballa en diferents operacions, algunes d’alt nivell, i confia a resoldre el tema “al més aviat possible”. De moment, l’aspecte golejador en la pretemporada l’ha protagonitzat un reeixit Edgar Hernández amb 5 dianes. El de Gavà sembla que es vol reivindicar després d’una passada temporada per oblidar amb només 2 gols. Ha estat la nota positiva en contraposició amb la greu lesió d’Antonio Romero, un dels fitxatges cridats a ser importants en l’engranatge del migcamp. Un contratemps que es va compensar amb la incorporació d’urgència del migcampista Xavi Boniquet, procedent del Badalona, un jugador amb força experiència a la categoria.

La tornada dels veterans Jesús Olmo i Manu Lanzarote ha estat l’altra gran notícia de l’estiu arlequinat. El defensa arriba després del seu pas pel Reus i Elx (testimonial) i amb ganes de tornar a ser el central que va enlluernar en la primera part de la temporada 2011/12, fins a la seva greu lesió al bessó que el va tenir més un any inactiu. El davanter, conegut com el Harry Potter de la Creu Alta per les seves dues grans temporades d’arlequinat, pot aportar el plus de qualitat que sens dubte encara atresora i també l’experiència dels seus 35 anys. Tots dos ja van disputar els primers minuts a Sant Pere Molanta. En el cas de Lanzarote, encara li falta ritme després d’acabar el seu periple a l’Índia el mes d’abril. Necessita un temps per trobar-se al seu millor nivell i tot apunta que no estarà a punt per al debut a la lliga.

També cal subratllar les excel·lents sensacions dels joves fitxatges. Al contrari de temporades anteriors, sembla que aquesta poden tenir un notable protagonisme. El porter Adrià Collet ha demostrat que pot ser un recanvi de garanties per Ian Mackay; els laterals Aitor Pascual i Aleix Roig també poden aportar moltíssim en el sistema d’Hidalgo de tres centrals i dos carrilers llargs; i Aarón Rey ha confirmat el seu talent amb accions de gran qualitat juntament amb un David Acedo que vol aprofitar la seva oportunitat. Veurem quin paper juguen en els plans del tècnic de Canovelles. A partir d’aquest dimarts, tota la preparació estarà centrada en el primer partit davant un Castelló que també ha completat una bona pretemporada. Tots dos volen oblidar el patiment de la passada temporada per aspirar a cotes importants en la temporada 2019/20.

Comentaris
To Top