Ciutat

L’escola del Col·legi d’Advocats obre inscripcions per formar-se en el torn d’ofici

El Col·legi d’Advocats de Sabadell / CEDIDA

“Formar-se no només és recomanable, sinó que és imprescindible. El bon advocat no pot limitar-se al que ha après a la universitat, s’ha de renovar”. Amb aquestes paraules, el director de l’Escola de Pràctica Professional de l’Advocacia de Sabadell, Marc Coma, resumeix el sentit de l’aprenentatge constant en el terreny judicial. El centre, vinculat a l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Sabadell, ha obert les inscripcions dels cursos de litigació.

La formació està destinada a professionals que busquin reinventar-se en una especialització fins ara desconeguda o bé (i sobretot) que vulguin incorporar-se en el torn d’ofici, “una funció social i solidària” per a Comas. Els advocats de torn –una ocupació voluntària– és una assistència jurídica gratuïta per a persones sense recursos i necessària per garantir un sistema judicial universal.

La formació prevista per l’escola per al curs 2019-2020 inclou diverses àrees de coneixement –civil, penal, laboral i contenciós-administratiu–. Jutges i magistrats, lletrats de l’administració, fiscals, procuradors dels tribunals, entre d’altres, formen part del personal docent. “Són persones que intervenen diàriament als jutjats”, destaca Coma.

Pioners a Catalunya

El centre de formació del Col·legi d’Advocats de Sabadell és conegut arreu de Catalunya i al conjunt de l’Estat per ser pioner en la preparació de professionals del dret. L’escola ja ha format més de 25 promocions. Es considera una raresa perquè, a diferència d’altres centres similars, ha sobreviscut al pas del temps.

La preocupació de Comas ara per ara és incorporar noves tecnologies, un objectiu compartit amb el conjunt del sistema judicial, encara molt ancorat en el mode analògic: desenes d’impresos aglomerats en arxivadors: “Volem eliminar el paper al més aviat possible i introduir noves eines tecnològiques”.

Comentaris
To Top