ESPORTS

El futbol territorial local encara la nova temporada amb força novetats

El Tibidabo Torre Romeu serà la gran novetat després del seu ascens /M. Comas

La lliga en el futbol territorial arrenca el 8 de setembre, però els equips sabadellencs de Primera i Segona Catalana afinen la posada a punt per començar amb bon peu. Hi haurà notables novetats. El segon màxim representant local, el Sabadell Nord, buscarà la consolidació a la categoria després del seu gran debut. Quico Díaz torna a estar al capdavant i en les últimes hores ha rebut un reforç de luxe: Alejandro Moreno, Jandro. El jove davanter de Ca n’Oriac arriba cedit pel Centre d’Esports. La marxa d’homes importants com Pep Pinyol, Dani Muela o Kevin del Corral s’han contrarestat amb les incorporacions dels joves procedents del Mercantil, Iván Caballero i Àlex Sánchez, i el retorn de Carlos Silva.

Ha estat una pretemporada complicada perquè no han pogut treballar al Municipal del Nord pel canvi de la gespa artificial, però Quico Díaz confia en l’esforç i compromís dels seus homes per lluitar amb garanties per la permanència a Primera Catalana. Aquest diumenge juguen un amistós al camp del Llano davant el Viladecans, abans d’afrontar un dur inici de campionat al camp del Rubí i a casa contra el potent Manlleu.

Segona Catalana

Tres seran els equips sabadellencs la pròxima temporada després de l’ascens del Tibidabo. El conjunt de Torre Romeu ha hagut de trobar suport econòmic d’empreses del barri per tornar a Segona Catalana i ara el gran repte de Jesús Díaz, Vaquero, i els seus homes serà aconseguir per primera vegada la permanència després de l’ascens, un fet que mai s’ha assolit. El tècnic ha perdut algunes peces importants, com els porters Vladi i David Moreno, però també han arribat incorporacions interessants: Aiman i Alex Molina (Mercantil), Gonzalo Roldán (ex Planadeu), Víctor Bea (Mirasol), Xavi Presas (St. Cugat) i Oriol Gutiérrez (exjuvenil Manresa).

El rentat de cara més espectacular s’ha produït en el filial del Sabadell. Pràcticament tot nou, començant per la banqueta amb el debut de l’exfutbolista professional Nakor Bueno, sabadellenc i actual regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castellar del Vallès. “Parteixo de zero amb l’únic objectiu de gaudir de l’experiència amb joves jugadors que volen progressar”, diu. Podrà comptar amb dos futbolistes amb dinàmica del primer equip arlequinat com són Marc Bellalta i Marc Asturgó.

En canvi, la UE Sabadellenca manté gran part del bloc de l’any passat. Ha tornat el golejador Víctor Nicolás després del seu pas pel Vic de Primera Catalana encara que fins octubre no podrà jugar (han de passar sis mesos) i començarà la temporada a La Romànica. També han fitxat Kevin Pedragosa (Can Parellada), Marc Santacruz (Ripollet), Öscar Matamoros (Molletense) i Manuel Murillo (Matadepera), per compensar les retirades de Sebas i Saavedra i la baixa de Guerrero. A la banqueta continua un mític del futbol territorial com Jesús Rueda, Betis, que compleix la seva desena temporada com a primer entrenador del conjunt del Sud. L’objectiu serà la permanència “sense patiment”.

Comentaris
To Top