Ciutat

El jutge no considera greu la plaga dels Merinals

El pis que hauria generat la plaga, amb el veí dins / D.S.

Galleda d’aigua freda sobre els veïns dels Merinals afectats per la plaga de xinxes. La resolució del jutjat de guàrdia que gestiona el conflicte d’aquesta comunitat de veïns ha estimat que la situació no és greu i, per tant, no s’ha d’actuar de forma urgent.

Aquesta decisió sentencia mals auguris per als afectats, que denuncien que viuen “nerviosos” i lamenten els problemes que la situació està generant. El jutge havia d’iniciar els tràmits per activar una mesura legal que permetés expulsar temporalment del seu pis el veí que suposadament viu al pis on s’hauria originat la plaga i que no vol abandonar l’immoble. Però el magistrat no ho ha considerat urgent.

Mentrestant, però, la plaga s’expandeix afectant altres pisos i el bloc adjacent ja ha començat a detectar insectes a les zones comunes, segons els veïns.

El matalàs del veí que hauria originat la plaga, infestat de xinxes / CEDIDA

“No ens quedarem de braços plegats”, adverteixen indignats els veïns, que insisteixen que la infestació ha afectat el bloc adjacent i s’acabarà expandint més enllà.

Els afectats estan buidant els seus immobles dels trastos infestats / CEDIDA

“Ja són dues famílies les que han hagut de marxar del pis, és intolerable”, lamenta un veí que s’estima més mantenir-se en l’anonimat. Una dona afectada explica que “la situació està generant ansietats” i ja hi ha persones que estan en “tractament psicològic” per aquesta “angoixa”.

Els veïns del bloc ja estan retirant el mobiliari infestat dels seus immobles, cosa que els comportarà un fort desemborsament econòmic: “Entre el que perdem i el que haurem d’invertir, ens hi deixarem més 2.000 euros”, lamenta.

Resposta institucional

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Habitatge i Serveis Socials, Eloi Cortés, s’ha posicionat al costat de les famílies i es compromet a presentar més informes socials per reobrir la via judicial i permetre una actuació exprésParal·lelament, el consistori recorrerà al contenciós administratiu, un procés que ja adverteix que “pot allargar-se”.

La fumigació del pis dels Merinals, als jutjats

Comentaris
To Top