FESTA MAJOR

FGC i busos N1 i N4: les opcions per moure’s aquesta Festa Major

Una noia baixant de l'autobús / ÓSCAR ESPINOSA

Per Festa Major, ja se sap, l’equació és clara: carrer col·lapsat equival a una circulació densa. I això es tradueix en un aparcament impossible. Com cada any, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei gratuït d’autobús nocturn en les línies N1 (Espronceda-Ca n’Oriac-Can Deu) i N4 (La Serra-Can Rull-Els Merinals). El servei serà ininterromput i la freqüència de pas serà de 25 i 30 minuts respectivament. 

“És la millor opció, tot i que els vehicles van a vessar de gent i a vegades cal esperar el següent”, explica Sheila Gabriel, que en edicions passades ha optat per l’autobús. Com ella, molts sabadellencs que no es poden desplaçar a peu prenen aquesta opció com l’única possibilitat. Això sí, cal estar atents a les afectacions al recorregut. Els principals talls tindran lloc a l’eix central, des de la plaça del Pi a la plaça de la Creu de Barberà; a l’Eix Macià i on s’apleguin les activitats al tram de la festa de punta a punta. 

Per a aquells a qui no els convenci gaire la idea de desplaçar-se aquests dies amb autobús, recordeu que les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sabadell també es mantindran obertes durant la nit. Els trens circulen sense interrupcions cada hora en tots dos sentits de la marxa. Dijous 5 i dilluns 9, però, el servei s’ampliarà fins a les 3.30 h.

I per a més comoditat, el servei de taxi estarà disponible durant tot el dia a les principals parades (carrer de la República, plaça de Catalunya, Hospital Taulí, plaça d’Espanya, passeig d’Espronceda i plaça de la Concòrdia). 

Polseres d’identificació d’infants

Entre les aglomeracions, és fàcil que els més petits es despistin. Per evitar-ho, enguany l’Ajuntament ha impulsat un sistema de polseres d’identificació dels infants que es poden recollir a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà i als diversos punts habilitats d’atenció als infants perduts. Aquests punts es troben a l’Ajuntament, a l’Eix Macià i al passeig de la Plaça Major. 

D’altra banda, durant el període festiu, la Policia Municipal es desplaçarà a una oficina temporal situada a l’Eix Macià, cantonada amb el carrer Pi i Maragall.

Hidratació

Els experts aconsellen hidratar-se constantment i refrescar-se durant les estades entre grans aglomeracions. Per facilitar-ho, Aigües Sabadell ha instal·lat tres fonts d’aigua provisionals al cor de la festa més jove. Estaran ubicades a l’inici, al bell mig i al final de l’avinguda de Francesc Macià, on es troba la principal zona de concerts i barraques.

Consulteu els recorreguts alternatius a sabadell.cat/mobilitat

Comentaris
To Top