Ciutat

Les colles de diables de la ciutat obren foc a la Cercavila de Festa Major i escalfant l’ambient

Les colles de foc, han obert el seguici de la Cercavila de Festa Major que ha iniciat el seu camí des de la plaça de la Creu Alta, baixant per Onze de Setembre, Via Massagué i que no s’ha aturat fins a arribar a la plaça Sant Roc.

El foc i les guspires, el fum i els petards, no han espantat la gent, que han seguit la cercavila al llarg de tot el seu recorregut. Amb una gran exhibició de foc i a ritme de grallers i timbals, la comitiva de foc ha anat avançant al mateix temps que uns metres enrere, ho feien les altres colles de cultura popular, els geganters, els trabucaires, la Txaranga i la Banda de Música de Sabadell, a més de la Colla Sardanista Mirant el Cel.

Una de les atraccions de la Cercavila, ha estat  la Ceba. La mainada s’hi volien fer fotos, mentre ella, orgullosa de ser com és, guaitava atenta el pas dels dos gegants que custodiava. Just a la confluència entre la ronda Zamenhof i l’Onze de Setembre, les colles que participaven en aquesta cercavila, han anat fent exhibició de les seves habilitats, les banyetes han fet les delícies del públic, així com el poderós drac de les Forques de Can Deu, que no deixava d’escopir foc i fer tronar l’ambient. També han fet la seva actuació, els Bastoners de Sabadell, la banda de música i els dansaires de la Colla Mirant el Cel.

La Cercavila de Festa Major és una bona ocasió per veure junts els Gegants de Gràcia, de l’Agrupació de Pessebristes, Gegants de la Creu Alta, Gegants els del Rodal i els de la Puríssima. Una processó al compàs de la Banda de Música de Sabadell, la Txaranga i els Grallers que tradicionalment acaba a plaça Sant Roc, on el Ball de Diables llegiran els Versots a les 20 h.

Les colles de foc tornaran a sortir diumenge pel Cercavila Infernal,  i el Mercat del Foc, que començarà a la plaça de la Creu Alta, amb la Tabalada i acabarà al Mercat Central. Pel que fa als gegants els podrem tornar a veure, dilluns  a les 18:30 pels carrers i places de la ciutat, on acabaran la seva passejada a la plaça del Dr. Robert.

Comentaris
To Top