FESTA MAJOR

Art i “una gran dosi” de sentiment a les danses andaluses

El flamenc és, sense dubte, el ball amb segell espanyol més reconegut mundialment. Forma part de l’identitat d’una gran part de sabadellencs i sabadellenques –en molts casos, per contacte directe amb la seva cultura d’origen. Per això, no és d’extranyar que la plaça del Vallès s’omplís de gom a gom durant l’exhibició de balls andalusos, on més d’un centenar de persones gaudien del toc flamenc sabadellenc.

Els palmeros marcaven el ritme. Els ballarins feien moure els peus en moviments mil·limètrics, casi perfectes. Les danses andaluses son ja una tradició a la Festa Major, “des de fa ja molt de temps que hi son presents, tenim una filosofia molt festiva”, explica el president de l’Associació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, Joaquín Lesmes. “Les sevillanes són, de fet, un dels balls més alegres i el flamenc desprèn una gran dosis de sentiment”, remarca.

Els assistents han pogut gaudir d’una d’una actuació dividida en dues parts: el cor rociero de l’entitat andalusa i una actuació conjunta de sevillanes. També van actuar per quadres de ball –grups d’alumnes dividits per edats– amb diferents coreografies andaluses a càrrec de la professora Clemen Sevilla. I tampoc no va faltar l’ homenatge a la dona cordovesa, en honor a l’entitat organitzadora, d’origen cordovès.

Lesmes ha aprofitat l’ocasió per agraïr l’acollida que té la cultura andalusa a la ciutat i remarca la unitat de Sabadell que, “tot i venir de diferents llocs d’Espanya, tots som un”.

També l’alcaldessa Marta Farrés ha tingut el seu torn de paraula i ha agraït la feina de les entitats, que fan una funció “essencial” durant la Festa Major.

Al concloure la festa andalusa, el centre regional de Murcia de Sabadell va tenir el seu espai per donar a conèixer la seva cultura. Un any més, grup va cantar unes jotes típiques de la regió i també havaneres.

Comentaris
To Top