Ciutat

Crema un dels blocs pendents d’enderroc als Merinals

/ CEDIDA

Nou incendi. Un dels blocs dels Merinals que estan pendents d’enderroc, el número 46, ha cremat aparentment per un fet vandàlic, fet que ha tornat a incendiar els ànims del veïnat. “És el tercer i això s’ha d’acabar urgentment”, diu Francisco García, president de l’Associació de Veïns dels Merinals.

Els veïns no s’expliquen com ha passat, el que tenen clar és que ha estat intencionat. El focus s’ha originat al primer pis d’un bloc que ja està tapiat i protegit amb portes blindades per evitar ocupacions, cosa que ha generat confusió, i ràpidament s’ha extés per tot l’edifici, generant “un fum negre” que “ha deixat tot el barri perfumat”, assegura un dels veïns, Jaume Garcia, amb ironia.Un desplegament de quatre dotacions de Bombers de Catalunya, però, ha aconseguit sufocar l’incendi. També han intervingut tres dotacions de la policia municipal i una ambulància del SEM.

El regidor d’Habitatge i Serveis Socials, Eloi Cortés, ha reconegut que la situació a aquesta zona dels Merinals “és preocupant” i s’ha compromés a insistir a l’Agència de l’Habitatge en la necessitat d’enderrocar de forma “urgent” els blocs pendents. “Hem de dignificar el barri”, conclou.

/ CEDIDA

No és el primer cop

A mitjans d’agost ja es va declarar un incendi en un altre d’aquests blocs, que suposadament haurien d’estar desallotjats, en concret, al número 61. I per posar fi a aquests incidents, els residents de la zona demanen a l’Agència Catalana de l’Habitatge accelerar l’enderrocament d’aquests blocs, previst per a l’octubre. D’altra banda, el dissabte 17 d’agost els veïns van poder sufocar un incendi que s’havia declarat a un altre dels edificis. “Vam veure un jove tirant un paquet de tabac incendiat dins el portal i va marxar”, explica García.

Es tracta dels blocs que l’Agència de l’Habitatge té pendents d’enderrocar i, per tant, estan buits perquè els antics propietaris ja s’han mudat.  Els veïns expliquen que l’abandonament d’aquests blocs està gestant un nou focus de conflicte i “fets vandàlics”.

Denuncien “ocupacions conflictives” als Merinals

Comentaris
To Top