FESTA MAJOR

La realitat virtual, un imant pels infants en la quarta edició del Saba-tic

Els Jardins de l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell han acollit aquest dissabte la quarta edició de la fira tecnològica Saba-tic. Amb tres expositors dedicats a aquesta matèria d’una quinzena en total, la realitat virtual ha estat la que ha enganxat més als assistents, especialment joves, i és que la voluntat d’aquesta fira és acostar la tecnologia als sabadellencs d’aquestes edats.

Una assistent al simulador de realitat virtual del Saba-tic / MIREIA COMAS

“La realitat virtual està molt bé perquè és paral·lela i cada vegada està millorant més i pot ser igual que la realitat”, relata una jove Judit Rovira després de jugar amb el seu amic Valentín Escobar en un joc d’aquest tipus en què un dels dos s’ha de posar les ulleres de realitat virtual i superar uns reptes amb l’ajuda de les indicacions que té el company. En aquest cas havien de reparar un transmissor per poder tornar de Mart a mode de room escape.

Al darrere d’aquest joc, Mars Mission One, hi ha l’empresa terrassenca Humantiks. El seu cofundador, Frank del Aguila, destaca que, en aquest cas, la realitat virtual “és un tipus de joc educatiu que permet treballar competències com la planificació, el treball en equip o la comunicació”. El joc és tant realista que als infants “els motiva” i ressalta que la tendència a abandonar la partida és molt més baixa que en un joc tradicional perquè els enganxa fins que no l’acaben.

Una nena juga amb la realitat virtual al Saba-tic / MIREIA COMAS

Un dels expositors amb més afluència de públic aquest dissabte ha estat el de l’empresa sabadellenca Área Virtual, que ha portat al Saba-tic un simulador de muntanya russa i una sessió multijoc de realitat virtual on es pot jugar a diferents coses. “La realitat virtual l’has de provar per entendre com és”, explica el fundador de l’empresa, Miquel Peinado. Ho creu perquè un cop hi jugues “és una experiència molt immersiva, et poses tant a dintre del joc que perds la noció d’on estàs”.

El sector educatiu també ha estat present a l’esdeveniment, de la mà del  projecte de final de Grau de Disseny Audiovisual d’Andrea Asensi, alumne de l’ESDi. En el seu cas, les ulleres de visió en 3D serveixen per un projecte que està desenvolupant perquè els infants hospitalitzats en llargues estades de 6 a 8 anys pugui viure un altre entorn. La idea és treballar en tres eixos, el riure, la ira i la relaxació, tal com explica la seva impulsora.

Al Saba-tic també hi ha hagut espai pels drones, amb una zona per provar-ne a l’amfiteatre, la nanotecnologia o la programació. També pel 3D, amb empreses com la de Sabadell It’sMak3D. Aquesta empresa, per exemple, permetia veure en directe com és el procés per imprimir en tres dimensions tot tipus d’objectes, des del logotip de l’esdeveniment a unes xancles completament útils per anar a la platja.

Una família juga amb un joc de robòtica / MIREIA COMAS

Comentaris
To Top