FESTA MAJOR

Laberints d’aigua per fomentar la creativitat de la canalla

Els infants comproven si el circuit d'aigua funciona / M.A.L.

Famílies unides amb un objectiu: construir complexos laberints per on havia de córrer l’aigua. L’activitat infantil ha tingut molt èxit aquest matí a la plaça de Gabriel Pujol (al costat de la Biblioteca Vapor Badia). Els infants amb l’assessorament dels pares i mares havien de crear una xarxa de canals per fer córrer l’aigua. No era fàcil i el terra moll era la prova d’això. De fet, era el més semblant a una obra d’enginyeria o un parc aquàtic. Els canals de plàstic es col·locaven sobre pals de fusta i es lligaven amb traus. Això sí, cada família feia un circuit diferent per fer circular l’aigua.

El taller sota el nom Arkilaqua ha anat a càrrec L’Obrador. Nil Toro, de l’entitat, ha explicat que amb aquesta activitat es fomenta “la creativitat, l’enginy i la imaginació”. Un cop acabada l’estructura, les famílies comprovaven amb la satisfacció del treball en equip si el circuit acomplia la seva funció. En Ricardo i la seva filla Nerea, de 6 anys, miraven atentament com l’aigua fluïa des del punt més alt de la seva estructura el recipient que havien posat al final. “Hem estat molt entretinguts”, afirmava el pare. Al costat, en Guillem de 8 anys, explicava de quina manera havia posat les gomes per unir els canals. Li havia agradat l’experiència. “No ha estat gens difícil”, afirmava.

Satsuma 3.0

Mentre desenes de nenes i nens es mullaven provant els seus circuits. La companyia Scura començava a la plaça de l’Àngel el seu espectacle itinerant Satsuma 3.0. “Farem una explosió de colors per anar a buscar la Rosa dels Vents”, anunciava la capitana dels exploradors siderals que han arribat a Sabadell “per salvar la Terra”. Amb l’ajuda d’una nau espacial, que llançava bombolles de sabó, han recorregut els carrers del Centre acompanyats d’un bon nombre de sabadellencs fins a la Biblioteca Vapor Badia.

Comentaris
To Top