Ciutat

Els gegants i capgrossos de Gràcia encara estan de festa

Un concert de Coral Sabadellencs Gràcia dirigida per Luana Cuenca a l’Auditori Centre Cívic donarà el tret de sortida a la Festa Major del barri de Gràcia amb un programa d’activitats, en què hi ha des de cinema a la fresca (dijous a les 22 h a plaça del Treball), exhibició de ball zumba a la mateixa plaça (divendres a les 18.30 h i 20 h), a la plantada de gegants nocturna amb torxes, a les 20.45 h.

La Festa Major de Gràcia, l’any passat / LLUÍS FRANCO

Un any més, la plaça del Treball serà el punt neuràlgic de bona part dels actes de festa. Així, el mateix divendres nit hi haurà concert d’Ovella Xao, a les 22.30 h i sessió del DJ BIGVIC.

El dissabte destaca un cop més la Fira d’Artesania, que arriba a la cinquena edició, a partir de les 10 h. A les 10.30 h tindrà lloc un dels actes més participatius, la bicicletada pels carrers del barri. A les 13 h, una sessió de cinema infantil amb la pel·lícula La increïble història de la Pera Gegant de Philip Einstein a l’Auditori.

El dinar popular serà a les 14 h, i a la tarda, l’altra cita ineludible per als graciencs és la plantada de Gegants amb participació de colles de geganters d’arreu de Catalunya. Seguidament es farà la cercavila de gegants. El sopar popular organitzat per la Comissió de Festa Major precedirà, cap a les 22 h, el ball amb l’orquestra Gràcia Oléstard i la Nit Jove al passeig estació Can Feu-Gràcia.

El diumenge el despertar de festa és musical, a càrrec dels Músics de Gràcia. Seguidament els amants de les motos tindran una bona ocasió al carrer Milà i Fontanals, on hi haurà una exposició de motos i els que prefereixin participar en alguna activitat, hi haurà des d’un taller de sabó al centre cívic, o un espectacle infantil a càrrec de Bufanúvols.

El Correvermuts, amb la Ceba i les gralles de la colla de gegants de Gràcia, animaran els carrers del barri a més de convidar al vermut. I a les 14 h, dinar popular. A la tarda, una altra activitat molt popular entre els joves, a les 18 h, El Ressacós de Ferro, al passeig estació Can Feu-Gràcia i un torneig de bitlles catalanes, a la plaça del Treball. El vespre de diumenge hi haurà havaneres a càrrec del grup Dolça Petxina, i a les 18 h una xocolatada, tot a la plaça del Treball. El Teatre el Ciervo s’afegeix a la festa del seu barri amb les Nits d’Agost. La festa es tancarà amb una fi de festa a càrrec de les Bruixes.

La passejada de gossos, un dels clàssics de la festa / LLUÍS FRANCO

La festa de Gràcia inclou el concurs de gossos, que aplega propietaris que volen exhibir els seus animals. Aquest certamen compta amb molta participació i no només de veïns i veïnes del barri. La plaça del Treball és l’escenari que acull aquest acte dissabte a les 12 h.

Comentaris
To Top