Ciutat

La pancarta dels presos no tornarà

La bancada d'ERC, amb pancartes de suport als presos polítics / VICTÒRIA ROVIRA

Esquerra Republicana, Junts per Sabadell i la Crida han presentat al ple una moció perquè l’Ajuntament es posicionés sobre els dictàmens emesos pel Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària de les Nacions Unides (ONU),  on també es sol·licitava el retorn de la pancarta que exigeix la llibertat dels presos polítics. Moció que finalment no ha prosperat.

Aquest punt ha generat un debat intens entre les formacions independentistes, el govern i Ciutadans. El primer tinent d’alcaldessa i portaveu de l’executiu, Pol Gibert (PSC), ha assegurat que era un tema que s’havia resolt a la Junta de Portaveus, quan es va decidir amb el suport dels socialistes, Podem i Ciutadans retirar la pancarta. “No se què esperen que hagi canviat perquè hi hagi un canvi en el sentit de vot”, ha explicat Gibert.

La segona tinenta d’alcaldessa i portaveu de Podem, Marta Morell, ha assegurat que “s’havia de complir amb la llei”, i que la façana de l’Ajuntament era de tothom. Davant d’aquesta afirmació, la regidora d’ERC Èlia Soriano li ha replicat que era “un posicionament polític, i no un tràmit administratiu ni legal”. En aquest sentit, la republicana ha assegurat que només va ser un reclam legal durant el període electoral.

Pel seu cantó, la regidora de Ciutadans Laura Casado ha demanat que al ple només es tractin “assumptes amb incidència directa al municipi”. “Es va votar i es va aprovar, si no accepten les resolucions de la justícia, acceptin la majoria d’aquest Ajuntament”, ha defensat Casado.

Concentració

Durant les quasi tres hores del ple, el tema ha estat molt present dins i fora de l’Ajuntament. Al carrer, unes desenes de persones protestaven pel retorn de la pancarta, com també ho feia un grup a l’interior del saló de plens.

Retirada la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament

Comentaris
To Top