Ciutat

“Volem una justícia més justa amb les dones”

Unes 150 persones –segons la Policia Municipal– s'han concentrat aquest vespre en el marc de la nit violeta per reclamar més mesures per lluitar contra la violència masclista. La manifestació va sortir de la plaça de Sant Roc i va acabar als Jutjats. Més de 200 ciutats espanyoles es van sumar a la crida de la Plataforma Feminista d’Alacant i a Sabadell l’organització va anar a càrrec del Cercle Republicà. La seva portaveu, Nohemí Zafra, ha reivindicat que “volem que això canviï”, començant per les institucions, amb especial incidència en els jutjats. “El de Sabadell és el que menys ordres d’allunyament dona. Considerem que ha de fer un canvi de xip i veure la gravetat que patim les dones”, reclama la portaveu del Cercle.

El final de la manifestació, als Jutjats / VICTÒRIA ROVIRA

Entre les mesures concretes que farien falta, segons Nohemí Zafra, hi ha la de tenir més en compte la situació psicològica d’una persona agredida, “amb una vegada que ho expliqui, màxim dues, n’hi ha prou”. “D’allò més gran a allò més petit hi ha moltes coses a canviar”, apunta, sobretot pensant en els micromasclismes del dia a dia que es poden trobar les dones.

Entre les manifestants, la Sònia Cabello, que remarcava la importància de “lluitar pels nostres drets”, o Andrea Guerrero, que té clar que “si no ho fem nosaltres ningú ho farà, el món seguirà igual i això no ens interessa”.

Publicitat

Amb una pancarta on es podia llegir Som el crit de les que ja no hi són, la Marta participava en la manifestació per “reivindicar una justícia més justa amb les dones que pateixen violència masclista”. I apunta que “moltes vegades, el fet que triguin a posar les ordres d’allunyament o altres mesures necessàries fa que moltes perdin la vida abans que arribin les mesures”.

La manifestació ha acabat a quarts de deu del vespre als Jutjats amb una performance que simbolitzava com mataven una dona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top