Ciutat

“L’independentisme no és terrorisme”

Familiars, amics, membres dels CDR i entitats properes als detinguts per la Guàrdia Civil el 23 de setembre s’han congregat aquest dijous a la plaça de Sant Roc per exigir l’alliberament dels empresonats. En una roda de premsa celebrada al bell mig de la plaça, plena de gom a gom amb centenars de simpatitzants dels arrestats, el grup de suport Llibertat Detingudes 23-S’ ha anunciat la convocatòria d’una manifestació per al proper dissabte 28 de setembre a les 18 h, davant els jutjats de Sabadell, a l’Eix Macià. Segons la Policia Municipal, han assistit a la concentració d’aquest dijous unes 3.000 persones.

La primera a prendre la paraula durant l’acte ha estat la companya d’un dels detinguts, Xavi D. Emocionada, l’Anna ha llegit unes paraules d’agraïment a tots els veïns i veïnes espontanis que van mostrar el seu suport als detinguts el passat dilluns, i a totes les persones i entitats que s’han bolcat amb ells des d’aquell dia. També ha criticat l’obscurantisme de l’Estat en el cas i el tracte rebut per part de la Guàrdia Civil i alguns mitjans de comunicació. “L’independentisme no és terrorisme”, ha exclamat.

Roda de premsa dels familiars i amics dels detinguts el 23-S, davant l’Ajuntament de Sabadell / D.S.

“Encara no sabem què passava en totes i cadascuna de les cases. Ni què ha passat a les dependències policials amb les detingudes. L’estat que ens les ha pres s’ha encarregat d’aïllar-les dels seus entorns i dels seus advocats. Hem hagut de sentir de tot a la premsa, la ràdio i les xarxes. Barbaritats que no volem tornar a sentir. Perquè cada mitjà que en parlava ho recargolava una mica més. Fins a arribar a parlar d’atemptats amb vides en joc. Malgrat tot, no defallim. Hem optat per unir-nos, aixecar-nos, i seguir”, ha dit la parella de l’arrestat.

Durant l’acte, una representant del grup de suport als detinguts ha llegit un parlament en el qual ha denunciat que l’operatiu de la Guàrdia Civil “pretenia sembrar el terror entre la ciutadania”, que tenia “intencionalitat preelectoral” i que “pretenia ser avís i amenaça per aturar qualsevol tipus de mobilització en el marc del primer d’octubre, i de la sentència del procés”. Els convocants han censurat “la vulneració dels drets de defensa de les persones empresonades, les manipulacions i pressions cap als detinguts, i un aïllament que recorda a la llei antiterrorista“. “S’ha comès un atemptat directe contra els drets socials i civils, ja no tan sols de les empresonades, sinó de tota la ciutadania”, han assegurat. “La repressió no s’atura però nosaltres tampoc. Això és una batalla que guanyarem. No ens sentim derrotades perquè guanyarem”, han dit per acabar.

Elisenda Paluzie, regidors i dos dels detinguts

Entre els manifestants aquest vespre a Sabadell hi havia els dos detinguts dilluns que van ser alliberats el mateix dia: David i Clara. Tot i que no han fet declaracions, han volgut donar suport a l’acte amb la seva presència i han rebut l’escalf dels presents. Sí que ha parlat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que ha volgut expressar la seva solidaritat amb les famílies dels detinguts i denunciar que “ja hi ha set presos polítics més a l’estat espanyol“. Paluzie ha assegurat que l’estat ha intentat construir “un relat d’una violència que mai ha existit“, i ha fet “una aplicació encoberta de la llei antiterrorista”. A la plaça també hi havia una destacada representació de polítics sabadellencs, com ara Gabriel Fernàndez (ERC), Lourdes Ciuró (JxS) o els exalcaldes Maties Serracant (Crida) i Juli Fernàndez (ERC); entre d’altres.

Comentaris
To Top